"Merită efortul": O femeie a slăbit 90 de kilograme. Cum a reuşit?

O femeie a ajuns la 53 de kg de la 149. Metoda? Mersul pe jos şi dieta cu conţinut scăzut de carbohidraţi
Foto: (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)
Louise Chambers
02.02.2024

O mamă a doi copii a recâştigat controlul asupra vieţii sale, scăpând de incredibila greutate de 90 de kilograme prin mersul pe jos şi prin respectarea unei diete cu conţinut scăzut de carbohidraţi. Acum trăieşte o viaţă activă alături de copiii ei, aşa cum nu a mai avut niciodată înainte.

Kristi Ledgerwood, în vârstă de 43 de ani, este o mamă casnică care locuieşte în Dallas, Texas, împreună cu soţul ei, care lucrează în domeniul IT, şi copiii lor - un fiu de 13 ani şi o fiică de 10 ani. Kristi Ledgerwood, care a fost întotdeauna supraponderală, a început să dea semne de diabet după naşterea fiicei sale. Când a ajuns să cântărească 149 de kilograme în 2022, ea a cerut sfatul medicului.

"Ani de zile nu am putut să fac multe lucruri împreună cu copiii mei pentru că aveam mereu dureri", a declarat ea pentru The Epoch Times. "Soţul meu a început să se îngrijoreze, aşa că m-am dus la doctor".

Doamna Ledgerwood cu soţul şi copiii ei înainte de a începe călătoria ei de slăbire. (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)
Doamna Ledgerwood cu soţul şi copiii ei înainte de a începe călătoria ei de slăbire. (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)

"Am descoperit că aveam colesterolul ridicat, tensiunea arterială ridicată, probleme renale [şi diabet de tip 2], toate diagnosticate în aceeaşi programare", a spus ea.

După ce s-a întors acasă de la consultaţie, a decis să îşi schimbe complet stilul de viaţă.

"Mi-am pierdut tatăl şi alţi trei membri ai familiei din cauza diabetului, aşa că m-am speriat suficient de mult încât să fac aceste schimbări", a mărturisit ea.

Doamnei Ledgerwood i s-au prescris medicamente injectabile pentru a-şi controla diabetul în martie 2022, dar diagnosticul îi fusese deja stabilit. Ea a schimbat imediat mâncarea de tip fast-food, băuturile carbogazoase şi carbohidraţii simpli cu alternative mai sănătoase, cu conţinut scăzut de carbohidraţi, hotărâtă să îşi controleze glicemia şi să îşi îmbunătăţească starea sănătăţii pentru a avea un viitor mai bun.

"Mâncam fast-food probabil de trei ori pe săptămână", a spus ea. "Sincer, pur şi simplu nu am calculat şi nu am controlat alimentele pe care le-am mâncat. Mâncam atât de mulţi carbohidraţi. ... Eram într-o depresie destul de profundă".

[Stânga] Doamna Ledgerwood, înainte de a începe o călătorie de slăbire, [Dreapta] Doamna Ledgerwood după ce a scăpat de kilogramele în plus. (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)
[Stânga] Doamna Ledgerwood, înainte de a începe o călătorie de slăbire, [Dreapta] Doamna Ledgerwood după ce a scăpat de kilogramele în plus. (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)

Mamă a doi copii, ea a început să se concentreze pe "alimente cu adevărat sănătoase", limitând în cele din urmă carbohidraţii la 30 de grame pe masă, vizând 120 de grame de proteine pe zi, care includeau în principal pui, ouă, friptură, burgeri fără chiflă, unt de arahide şi batoane proteice, a menţionat Today.

Un mic dejun tipic al doamnei Ledgerwood constă acum din brânză de vaci şi ouă omletă, un bol mic cu cârnaţi şi şuncă sau unt de arahide pe pâine prăjită din aluat de grâu. Între timp, prânzul ei cuprinde rulouri cu un baton de proteine, iar bolurile de taco au devenit o opţiune preferată pentru cină.

Pe măsură ce greutatea doamnei Ledgerwood a început să scadă, durerea şi inflamaţia articulaţiilor au început să se atenueze, permiţându-i să facă exerciţii fizice. Ea a ales apoi să se plimbe prin cartier şi a investit într-o bandă de alergare acasă. În scurt timp, şi-a atins scopul cu o activitate uşoară şi accesibilă care îi plăcea.

Foto: (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)
Foto: (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)

"Am avut multe zile grele şi apoi greutatea mea stagna", a declarat ea pentru The Epoch Times. "Mă întrebam: "Asta e tot ce se va întâmpla? Oare voi rămâne blocată aici?" ... Dar motivaţia a venit din faptul că, pe măsură ce pierdeam din greutate, mă simţeam mai bine. Asta m-a făcut să continui. În plus, voiam doar să fiu sănătoasă pentru a mă bucura de copiii mei."

Prima pierdere în greutate de 36 de kilograme a doamnei Ledgerwood a fost destul de vizibilă pentu ceilalaţi. Apoi, în doar 16 luni, ea a pierdut în total 90 de kilograme, aproape 64% din greutatea sa corporală iniţială. Astăzi, ea se menţine la un nivel sănătos de 53 kilograme şi a văzut, de asemenea, cum nivelul A1C, un marker pentru diabet, a scăzut de la 8,4 la 4,5.

"Din martie 2022 până în iunie 2023 - aceasta este perioada în care am pierdut în greutate", a spus ea. "Mi-am atins greutatea ţintă în iunie. ... Nu mai pierd, pentru că mai adaug câţiva carbohidraţi. Nu mai sunt la fel de restrictivă ca la început".

Doamna Ledgerwood cu familia ei după călătoria ei de pierdere în greutate. (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)
Doamna Ledgerwood cu familia ei după călătoria ei de pierdere în greutate. (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)

Astăzi, Kristi Ledgerwood îşi începe ziua la 5:30 dimineaţa şi iese la plimbare la ora 6:00 dimineaţa, şase zile pe săptămână. Ea parcurge în jur de 12 km pe zi. Soţul şi copiii ei au susţinut-o şi sunt încântaţi de condiţia ei fizică.

"Mă bucur că pot face lucruri cu ei acum, pentru că înainte nu puteam face atât de multe", a spus Kristi Ledgerwood. "Pot să fac plimbări foarte lungi, să merg în parc şi să înot cu ei. Înainte, pur şi simplu nu puteam. Trebuia să stau în maşină sau pur şi simplu să stau jos tot timpul."

După schimbarea stilului său de viaţă şi pierderea remarcabilă în greutate, Kristi Ledgerwood chiar i-a şocat pe membrii familiei sale extinse, care au fost uimiţi de forma ei fizică atunci când s-au întâlnit la nunta nepoatei sale, pe 23 septembrie.

Doamna Ledgerwood la nunta nepoatei sale. (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)
Doamna Ledgerwood la nunta nepoatei sale. (Prin amabilitatea lui Kristi Ledgerwood)

A fost "o nebunie", a spus ea. "Am ajuns acolo şi, pentru prima dată, câţiva membri ai familiei nu ştiau cine sunt şi a trebuit să mă prezint. Am fost foarte mândră, sincer, dar ştiu că am parcurs un drum lung".

Kristi Ledgerwood plănuieşte să îşi facă o abdominoplastie - pentru a îndepărta excesul de piele rămas în urma pierderii masive în greutate - în februarie 2024. În cele din urmă, intenţionează să facă un lifting al braţelor pentru a îndepărta excesul de piele de pe braţe. Ea speră că această călătorie a ei îi va încuraja şi pe alţii să vadă că schimbarea este posibilă.

"Este nevoie doar de mult angajament şi dedicare", a spus ea. "Cu siguranţă vor fi multe zile grele, dar merită."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor