Medic de familie premiat de fostul prefect al judeţului Iaşi, vizat într-un dosar privind “vaccinarea la chiuvetă”

(Patrick T. Fallon/AFP via Getty Images)

Oamenii legii au descins, miercuri, la mai multe locuinţe din judeţele Iaşi şi Neamţ, într-un dosar în care sunt vizaţi mai mulţi medici de familie care ar fi administrat în mod fictiv vaccinuri anti-Covid. Una dintre cadrele medicale vizate este doctoriţa Daniela Bejan, care este de mai mulţi ani medic de familie într-o comună din Neamţ şi care a fost premiată de fostul prefect al judeţului Iaşi, relatează site-ul de ştiri ZiaruldeIasi.ro.

Direcţia Generală Anticorupţie a precizat, într-un comunicat de presă, că s-au pus în executare 5 mandate de aducere şi 7 ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

“Astăzi, 12 ianuarie 2022, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, efectuează un număr de 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, se arată în comunicat.

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Potrivit BZI.ro, surse judiciare au precizat că este vorba, între altele, despre cabinete medicale ale unor medici de familie din comunele Taşca şi Ţibucani, din judeţul Neamţ, şi din comuna Ciohorăni din judeţul Iaşi. De asemenea, este vizată activitatea a două centre de vaccinare drive-through din Piatra Neamţ, care în prezent nu mai funcţionează.

Totodată, mai susţin sursele, oamenii legii suspectează că zeci de persoane din judeţul Neamţ au beneficiat de certificate de vaccinare, fără a se imuniza, iar în unele cazuri fără a trece pe la cabinetele medicale. Pentru obţinerea documentelor se plătea între 100 şi 250 de euro.

De asemenea, surse judiciare au precizat pentru Ziarul de Iaşi că, în cazul descinderilor efectuate pe raza comunei Ciohorăni, a fost vizată doctoriţa Daniela Bejan, care este de mai mulţi ani medic de familie în comuna respectivă. Aceasta mai are un punct de lucru, în judeţul Neamţ. Nu este clar rolul acesteia în dosar, cert este că mai multe surse au confirmat că poliţiştii au ajuns dimineaţă la dispensarul din sat unde are cabinet şi medicul, au purtat mai multe discuţii, dar nu a fost ridicată la momentul respectiv la audieri suplimentare.

Medicul Daniela Bejan a ajuns în atenţia publicului în luna noiembrie a anului trecut, când fostul prefect Marian Grigoraş a premiat-o pentru numărul foarte mare de persoane pe care le-a vaccinat în cabinet, aproximativ 1.200 de doze administrate, conform publicaţiei citate. Cele mai multe astfel de vaccinări au fost făcute însă fie în Neamţ, fie în comunele alăturate, pentru că cifrele furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică arată că doar circa 16% din populaţia de sub 2.000 de locuitori ai comunei Ciohorăni s-a imunizat anti-COVID-19 de la debutul pandemiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne