Medalii cucerite de sportivii români în prima zi a Openului European de judo

Patru medalii au fost cucerite de judoka români, sâmbătă, în prima zi a turneului Open European de la Cluj-Napoca (una de aur, una de argint şi două de bronz).
(Getty Images)
Marius Drăgoi
03.07.2022

Florentina Ivănescu, Elena Stere, Alexandra Pop şi Ioan Dzitac au adus României câte o medalie în prima zi a turneului Open European de judo ce se desfăşoară în acest weekend la Cluj-Napoca.

Astfel, Florentina Ivănescu a câştigat aurul cat. 63 kg, după ce a dispus în finală de sârboaica Anja Obradovic. În sferturi, Ivănescu a învins-o pe Lauren Semple (Jamaica), iar în semifinale pe franţuzoaica Rania Drid.

Elena Stere şi-a adjudecat argintul cat. 52 kg după o finală disputată în compania australiencei Tinka Easton.

Stere a intrat direct în semifinale unde a învins-o pe bulgăroaica Gabriela Dimitrova.

Alexandra Pop a câştigat bronzul la cat. 48 kg.

Sportiva noastră a trecut în finala mică de azera Ramila Alieva.

În primul tur, Pop a întrecut-o pe germanca Helena Grau, în sferturi a pierdut meciul cu Priscilla Morand (Mauritius), dar ulterior s-a impus în recalificări în faţa sauditei Shihanah Alsehaly, iar apoi a învins-o pe Alieva.

Ioan Dzitac a luat la rândul său bronzul la cat. 66 kg, după ce l-a învins în decisiv pe azerul Tofig Mamadov.

În primul tur, Dzitac a fost mai bun decât israelianul Natanel Zhurovel, în optimi a trecut de Guram Dzavashvili (EAU), respectiv a pierdut sfertul de finală cu olandezul Ivo Verhorstert. În recalificări, acesta s-a impus în faţa taiwanezului Yen-Ming Cheng, ca apoi să-l învingă pe Mamadov.

La startul competiţiei s-au aliniat 202 judoka din 32 de ţări, 142 la masculin şi 60 la feminin. România este reprezentată de 31 de sportivi, 23 la masculin şi 8 la feminin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor