Mecanicul unui tren a ajuns la spital cu arsuri pe 50% din corp

(CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images)

Mecanicul unui tren de marfă a ajuns luni în spital cu arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului, după ce o locomotivă a luat foc în mers pe un sector de cale ferată, din judeţul Bacău, informează bacău.net.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul a izbucnit în cabina locomotivei în noaptea de duminică spre luni, în timp ce trenul se află în mişcare în dreptul comunei băcăuane Răcăciuni.

Mecanicul a oprit imediat garnitura formată din 43 de vagoane, din care 38 încărcate cu buşteni. În urma apelului la 112, în zonă au fost trimise mai multe echipaje de pompieri.

Drumul impracticabil, acoperit cu zăpadă şi noroi, a făcut imposibilă înaintarea echipajelor, în consecinţă pompierii au mers pe jos peste un kilometru pentru a ajunge la locomotiva aflată în flăcări.

“La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, s-a constatat că incendiul se manifestă în cabina locomotivei, iar mecanicul acesteia, un bărbat de 57 de ani, a suferit arsuri pe aproximativ 45-50 % din suprafaţa corpului în timp ce a încercat să stingă flăcările. Victima a fost transportată de o ambulanţă SMURD, cu terapie intensivă, la Unitatea Primiri Urgenţe Bacău, de unde, ulterior, s-a decis transferarea la Spitalul de Arşi Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Incendiul a fost stins după aproape o oră şi jumătate de la momentul anunţării acestuia la 112, cauza cea mai probabilă fiind defectarea locomotivei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne