Mesaj pentru demnitarii moldoveni: Nu transformaţi cortegiile oficiale în cortegii funerare

Petiţie şi coroane de flori pentru demnitari
Petiţie şi coroane de flori pentru demnitari (facebook.com / Vitalie Călugăreanu)
Maria Maevschi
02.10.2018

În contextul accidentului din 9 septembrie în care au fost implicate două maşini din coloana oficială a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, mai mulţi activişti civici, jurnalişti, membri ai societăţii civile, au venit luni 1 octombrie, în faţa Parlamentului şi a Preşedinţiei cu coroane de flori pentru „Dodon, Candu şi Filip”.

„Le-am dus coroane de flori lui Dodon (preşedintele RM), Candu (şeful legislativului) şi Filip (premierul) şi le-am cerut să-şi ţină „cortegiile” pe o singură bandă (nu pe una jumătate) atunci când circulă pe drumurile publice cu doar două benzi. Mesajul nostru: „Nu transformaţi cortegiile oficiale în cortegii funerare!”, a scris pe pagina de socializare jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

Acesta a menţionat că, la Parlament petiţia a fost primită de deputatul Valeriu Ghileţchi, coroana cu flori fiind depusă la intrarea în Parlament pe ladita cu petiţii. La reşedinţa preşedintelui a ieşit consilierul lui Dodon, Maxim Lebedinschi, care a luat doar petiţia, refuzând să ia şi coroana de flori.

Călugăreanu a adăugat că de la Lebedinschi a aflat ca „pe 22 septembrie, seara, nu Dodon era în maşina din convoiul în care era să intru eu (deci, era ori Candu, ori Filip - aşa reiese din ceea ce ne-a zis dl Ghileţchi - că doar ei trei au parte de aşa ritual)”.

„Acum urmează să vedem dacă grăuntele de raţiune va încolţi în mintea vreunui demnitar... Vrem o schimbare de atitudine din partea celor care se cred tare „scumpi” de umblă cu girofarele după ei”, a punctat Vitalie Călugăreanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor