Marş unionist la Chişinău: „Basarabia e România!” [video]

Miting unionist la Chişinău, 16 mai 2015
Miting unionist la Chişinău, 16 mai 2015 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Chişinău şi Bucureşti – două inimi româneşti, lucru adeverit sâmbătă şi de zecile de mii de oameni prezenţi în centrul Chişinăului, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Obosiţi până la limită de guvernarea care nu pare să facă altceva în afară de furturi, basarabenii, de la mic la mare, tineri şi bătrâni, strigau toţi într-o voce „Basarabia e România”.

Dacă de obicei, Chişinăul e mai sumbru, atunci, la 16 mai, a fost cel mai colorat din ultima perioadă, oriunde nu întorceai capul, cineva ţinea în mână un tricolor cu albastru, galben şi roşu.

Organizatorii mitingului i-au îndemnat pe protestatari, să pornească într-un marş, eu l-aş fi numit un „marş al unirii”, din moment ce pe tot parcursul traseului, din PMAN spre Ambasada Rusiei, apoi spre cea a Germaniei, Americii, României şi înapoi în PMAN, puteai auzi doar „Unire moldoveni!”, „Unitate naţională!”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”.

În faţa Ambasadei Federaţiei Ruse, pe care mulţi o consideră adevăratul duşman al României la est de Prut, oamenii scandau "Armata rusă afară!", "Ruşine!", "Hoţii!", "Good Bye, Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!".

Mărşăluind pe str. Alexei Mateevici, organizatorii au ţinut să le amintească celor prezenţi la eveniment că la 27 martie 1918, anume pe această stradă, la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice deputaţii Sfatului Ţării au votat Unirea Basarabiei cu România.

Ajunşi în faţa Ambasadei României, mulţimea a cântat la unison imnul României, după care, pornind spre PMAN, scandau în continuu „România!”

Mitingul de la 16 mai a fost organizat de Tinerii Moldovei şi Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”, sub genericul „Aducem Dreptatea prin Unire”.