Marko Attila, salvat de DNA din lipsă de cvorum

Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României.
Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României. (Epoch Times România)

Din lipsă de cvorum, deputaţii nu au mai putut vota miercuri solicitarea DNA privind ridicarea imunităţii deputatului UDMR, Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul privind retrocedările ilegale de la ANRP - dosar ce vizează acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Şefa DNA, Laura Codurţa Kovesi, a solicitat recent, pentru a doua oară, reţinerea şi arestarea deputatului UDMR. La scurt timp, Marko Attila şi-a anunţat demisia din Camera Deputaţilor, demers care ar fi invalidat solicitarea procurorilor.

Deputatul a trimis însă doar o copie scanată a demisiei, astfel că aceasta nu a putut fi înregistrată oficial întrucât, conform legii, era necesar documentul în original.

Astăzi, colegii lui Marko Attila trebuiau fie să voteze cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării acestuia, fie să constate demisia acestuia, însă, din lipsă de cvorum, deputatul UDMR a mai primit un răgaz de o săptămână. În sală au fost prezenţi doar 135 de deputaţi, cvorumul necesar fiind de 197.

Prim-vicepreşdintele PNL, Ludovic Orban, susţine că asigurarea cvorumului este obligaţia PSD şi a celorlalte formaţiuni din majoritate, care au peste 60% din parlamentari la Camera Deputaţilor.

"Din grupul PNL au fost prezenţi peste 45 de deputaţi, în timp ce din majoritate nu au fost nici 20. Evident că a fost o înţelegere tacită la nivelul conducerii PSD şi a celorlalte formaţiuni din majoritate să nu se lucreze", a declarat Ludovic Orban, citat de b1.ro.

Marko Attila s-ar afla în prezent în Ungaria. "Din ansamblul activităţilor desfăşurate până în prezent, a rezultat că inculpatul se sustrage activităţilor de urmărire penală, părăsind teritoriul României", anunţa pe 26 martie DNA.

Pe 2 decembrie, Camera Deputaţilor a mai votat o solicitare privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila în dosarul retrocedărilor în care este acuzată şi fost şefă a DIICOT, Alina Bica.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne