Marine Le Pen nu a recomandat susţinătorilor săi cu cine să voteze în 6 mai

Epoch Times România
23.04.2012

Candidata de extremă-dreapta, Marine Le Pen, nu le-a recomandat duminică susţinătorilor săi cu cine să voteze în al doilea tur de scrutin, ce va avea loc în 6 mai, limitându-se să le mulţumească pentru susţinere.

"Lupta Franţei abia începe", a declarat ea, avertizând că "nimic nu va mai fi ca înainte", după ce a obţinut cel mai bun rezultat al extremei-drepte de până acum.

"Împreună am aruncat în aer monopolul celor două partide ale băncilor, finanţelor, ale renunţării şi abandonului", a subliniat Le Pen.

Ea a atras atenţia că, pe fondul unui UMP slăbit, Frontul Naţional a devenit "singura opoziţie adevărată" în faţa stângii.

Potrivit primelor rezultate oficiale, Marine Le Pen a obţinut 20% din voturi în primul tur de scrutin al prezidenţialelor, ocupând cea de a treia poziţie.

Fiica fondatorului Frontului Naţional Jean-Marine Le Pen, ea a orientat principalul partid de extremă-dreapta într-o direcţie diferită.

Cu toate acestea, a provocat diviziuni importante în rândul opiniei publice prin atacurile vizând imigraţia ilegală, pe care a comparat-o cu un tsunami, şi prin tema familiară a "islamizării" Franţei.

Marine Le Pen a subliniat că FN se opune euro şi pledează pentru protecţionism.

În cadrul eforturilor sale de a scăpa formaţiunea de imaginea de partid xenofob, ea a inclus în echipa de campanie un jandarm de origine marocană şi un reprezentant al evreilor francezi.

Le Pen se opune folosirii termenului "extremă-dreapta", care, din punctul său de vedere, marginalizează un grup ce atrage constant circa 15% din alegătorii francezi.

În campania electorală, ea a pledat pentru reducerea imigraţiei anuale la 5% din nivelul actual, pentru crearea unui noi Minister de Interne, al Imigraţiei şi Secularismului şi pentru retragerea Franţei din zona euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor