Jumătate din candidaţi la Elysee au votat în primele două ore de la deschiderea urnelor

Cinci dintre cei 10 candidaţi înscrişi în cursa pentru Elysee, printre care socialistul Francois Hollande, favorit în sondaje, s-au prezent la urne în primele două ore de la deschiderea secţiilor de vot.
(FRANCK FIFE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.04.2012

Cinci dintre cei 10 candidaţi înscrişi în cursa pentru Elysee, printre care socialistul Francois Hollande, favorit în sondaje, s-au prezent la urne în primele două ore de la deschiderea secţiilor de vot.

François Hollande a votat la Tulle, fieful său. El a venit pe jos până la secţie, a strâns mâinile a numeroşi alegători şi a discutat cu ei, înainte de a introduce buletinul său de vot în urnă.

El va rămâne la Tulle pe parcursul zilei de duminică, înainte de a se alătura echipei sale la Paris, în cursul serii.

Candidatul de centrul Francois Bayrou a declarat că aşteaptă rezultatele alegerilor ca pe cele "ale unui examen". Candidatul Modem a precizat că va merge la Paris în cursul zilei.

Şi candidatul Frontului de Strânga, Jean-Luc Mélenchon, a votat, în arondismentul X din Paris. Mélenchon a stat la coadă înainte de a putea vota şi a profitat pentru a discuta cu mai mulţi alegători.

Candidatul va merge duminică seara în piaţa Stalingrad, unde va rosti un discurs în jurul orei locale 20 (21 ora României).

Marine Le Pen, reprezentanta formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, a votat în fieful său, Hénin-Beaumont, după ce şi-a vizitat echipa de campanie.

În jurul ore locale 18 (19 ora României) ea se va întoarce la Paris, pentru o reuniune de partid, înainte de a face declaraţii, în jurul orei locale 21 (22 ora României).

Candidatul Noului Partid Anti-Capitalist, Philippe Poutou a votat la Bordeaux.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor