Marea Britanie împiedică Comisia Europeană să intre în funcţie la data de 1 decembrie

Comisia Europeana
Comisia Europeana (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Învestirea Comisiei Europene se amână din nou. De această dată Marea Britanie împiedică executivul UE să intre în funcţie în data de 1 decembrie, aşa cum era preconizat, invocând faptul că nu poate nominaliza un comisar, înainte de alegerile anticipate din 12 decembrie. În legătură cu aceasta, Comisia a trimis o scrisoare britanicilor în care sunt informaţi de încălcarea obligaţiilor Tratatului UE.

Londra trebuie să ofere un răspuns până în 22 noiembrie. Mandatul actualei Comisii Europene trebuia să se încheie la sfârşitul lunii octombrie, însă a fost prelungit iniţial cu o lună deoarece noii comisari desemnaţi de Ungaria, Franţa şi România au fost respinşi de Parlamentul UE.

Cea de-a patra propunere a guvernului României pentru preluarea portofoliului la Transporturi, Adina Vălean, a primit ieri aviz pozitiv din partea comisiei de resort, după trei ore de audieri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe