Marea Britanie: David Cameron susţine că Tony Blair nu este 'prietenul' său

Fostul premier britanic Tony Blair (Dan Kitwood - WPA Pool / Getty Images)
Epoch Times România
14.03.2014

Premierul britanic David Cameron a negat faptul că între el şi Tony Blair există o 'prietenie', după cei doi s-au întâlnit pentru a discuta despre procesul de pace din Orientul Mijlociu, relatează The Independent.

Blair şi Cameron au discutat pentru doar 20 de minute la sediul Consulatului britanic în Ierusalim, în contextul în care fostul premier britanic - în prezent emisar al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (reunind ONU, SUA, Uniunea Europeană şi Rusia) - l-a informat pe Cameron cu privire la eforturile depuse în vederea dezvoltării economice palestiniene.

După întâlnire, David Cameron, aflat într-o vizită de două zile în Israel şi în teritoriile palestiniene, a declarat pentru Sky News că între el şi Tony Blair nu există o 'prietenie'.

Vorbind despre predecesorul său, care a fost prim-ministru în perioada 1997-2007, Cameron a precizat: 'Nu aş spune că este vorba despre prietenie. Am fost adversari foarte puternici', a explicat premierul, precizând însă că a ascultat sfaturile lui Blair, aşa cum ascultă sfaturile multor persoane.

'Venim din partide politice diferite, din tradiţii politice diferite şi sunt multe lucruri în privinţa cărora nu suntem de acord; amândoi ne-am dori însă o soluţie bi-statală' în Orientul Mijlociu, a declarat premierul britanic, subliniind că Blair a contribuit la eforturile destinate dezvoltării economiei palestiniene.

De asemenea, premierul de la Londra a negat că s-a văzut 'moştenitorul' lui Blair în Downing Street 10. 'Nu îmi amintesc să fi spus asta vreodată', a subliniat Cameron pentru BBC. 'Am vrut să fiu înlocuitorul lui Tony Blair şi sunt încântat să spun că, în calitate de premier, asta sunt', a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor