Maior de Jandarmerie care s-a remarcat prin aroganţă la adresa protestatarilor, avansat în funcţie

Ionuţ Cristea
Ionuţ Cristea

Maiorul de Jandarmerie Ionuţ Cătălin Cristea, care în iunie 2018 se remarca printr-o atitudine deosebit de arogantă la adresa a doi cunoscuţi protestari, a fost avansat în noiembrie 2020 în funcţie.

Conform CV-ului de pe site-ul Jandarmeriei Bucuresti, Cristea a devenit locotenent-colonel şi prim-adjunct al şefului Jandarmeriei Bucureşti. El este şef al Statului Major, ocupându-se de mobilizarea forţelor în caz de urgenţă, arată Aktual24.ro. Avansarea în funcţie a avut loc în noiembrie 2020.

Ionuţ Cătălin Cristea a devenit "vedetă" pe internet după ce Epoch Times l-a filmat în timp ce încerca să îi intimideze pe protestatarii Marian Rădună şi Cătălin Teniţă, veniţi în faţa MAI pentru a protesta faţă de o intervenţie în forţă a jandarmilor în Piaţa Victoriei.

După ce cei doi au amplasat pe trotuar mai multe litere care formau cuvântul „Demisia” - mesajul fiind adresat lui Carmen Dan - Cristea a apărut pentru a îi intimida pe aceştia. Cristea le-a cerut celor doi să se legitimeze dar el a refuzat să se legitimeze, deşi are această obligaţie, a mestecat în permanenţă gumă în timp ce le vorbea de sus celor doi cetăţeni, a susţinut că este "un simplu cetăţean", în momentul în care i s-a atras atenţia că are staţie a susţinut că a luat-o "de la Mega Image". Pe scurt, comportamentul acestuia a fost persiflant şi superior. Marian Rădună şi Cătălin Teniţă au fost amendaţi apoi de Jandarmerie cu câte 500 de lei. Cei doi au contestat amenzile în instanţă şi au câştigat.

Evenimentul a avut loc cu trei săptămâni înaintea protestului din 10 august, iar filmarea dialogului lui Cristea cu cei doi protestatari a devenit virală. Vă invităm să urmăriţi filmarea dialogului.

Contactat de Epoch Times România, Marian Rădună s-a declarat "fără cuvinte" şi a criticat modul în care MAI promovează oameni în funcţii de conducere.

"Va miră ceva în România, unde oamenii care nu au parte cu treaba operaţională sunt promovaţi? Tocmai de aceea România nu funcţionează bine. Instituţiile astea sunt politizate şi sunt o grămadă de ofiţeri care sunt avansaţi şi nu au parte cu treaba operativă. Mi-ar fi plăcut să văd în funcţia în care a fost promovat Cristea un ofiţer care a fost în stradă, care a fost în contact cu oamenii, care să înţeleagă şi procesul că nu e vorba doar de lucrul cu cetăţenii, Cristea a fost mizerabil, a şi dat ordin ca eu şi Cătălin Teniţă să fim amendaţi. Şi cu oamenii... gândiţi-vă cum se poartă individul acesta cu oamenii din subordinea lui.

(...) În toată Jandarmeria Română sau Jandarmeria Bucureşti s-ar fi putut găsi şi oameni, n-or fi toţi aroganţi. Până la urmă sunt în slujba cetăţenilor şi ar trebui să fie lideri pentru subordonaţii lor. Cu siguranţă se găsesc oameni... dar e treaba altora să îi identifice şi promoveze.

Tu în momentul în care pe Cazan îl duci şef la Ploieşti în loc să îl muţi la Sighetu Marmaţiei, şi îl pui pe domnul Cristea şef... n-am cuvinte. MAI ar trebui să identifice persoane care ştiu să şi interacţioneze cu cetăţenii, să interpreteze legea cum trebuie, nu să vină cu pumnul în gură cum a făcut acest domn ofiţer când le-a dat ordine jandarmilor să fim amendaţi. Dovada că am şi câştigat în instanţă definitiv acel proces. Dar am pierdut câteva zile în instanţă pentru că aşa a vrut acel ofiţer să ne arate că e un "cetăţean cu staţie la brâu, cumpărată de la Mega.", a declarat Rădună pentru Epoch Times.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne