Maia Sandu: Ultima vizită a lui Dodon la Moscova a fost umilitoare pentru statul R. Moldova

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

„Ultima vizită a lui Dodon la Moscova a fost una umilitoare pentru noi ca stat suveran”, constată liderul PAS Maia Sandu, menţionând că o lume întreagă a văzut că preşedintele Republicii Moldova nu mai este primit la Kremlin ca un şef de stat, dar cel mult ca un funcţionar regional de rangul doi sau trei.

„Am văzut cu toţii un Dodon mic, disperat şi speriat. Are de ce să fie aşa. Patru ani a tăiat frunze la câini, s-a gândit numai cum să se căpătuiască pe seama poporului, sărăcindu-l şi mai mult.

Acum, când vine timpul să răspundă în faţa cetăţenilor, este gata să se înjosească în ultimul hal, doar ca să primească ajutor străin pentru a obţine un nou mandat. Un mandat care i-ar garanta nu doar puterea, ci mai ales libertatea”, scrie politiciana pe contul său de socializare.

Republica Moldova are nevoie de un preşedinte puternic, cu caracter şi verticalitate, care să reprezinte cu demnitate ţara în lume fiind tratat de la egal la egal de conducătorii altor state, notează Maia Sandu, precizând că la toamnă Moldova trebuie să-şi aleagă un preşedinte bun, onest şi respectabil.

Preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi a menţionat în context că Dodon ar fi „în doliu” la Moscova, fiindcă nu va fi primit de Putin.

La rândul său, Igor Dodon a scris pe Facebook că miercuri a avut o întrevedere „productivă” cu şeful-adjunct al Administraţiei prezidenţiale, Dmitri Kozak discutând un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre Rusia şi Moldova cum ar fi: reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro, exportul mărfurilor moldoveneşti pe piaţa rusă şi acordarea ajutorului umanitar gratuit, sub formă de motorină (cîteva zeci de mii de tone), pentru susţinerea producătorilor agricoli din R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe