Maia Sandu şi ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Franţei au avut o întrevedere la Chişinău

Întrevedere dintre delegaţia Franţei şi a R.Moldova, la Chişinău
Întrevedere dintre delegaţia Franţei şi a R.Moldova, la Chişinău (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut joi, 2 septembrie, o întrevedere cu ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Ives Le Drian, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău. Cei doi oficiali au trecut în revistă acţiunile lansate în urma discuţiei pe care şefa statului a avut-o cu preşedintele francez Emmanuel Macron, în luna februarie, în timpul vizitei sale la Paris, dar şi progresele atinse între timp.

„Am salutat decizia privind finanţarea de către Agenţia Franceză de Dezvoltare (AFD) a unor proiecte de infrastructură în ţara noastră. Am discutat şi despre decizia de a sprijini Autoritatea Naţională de Integritate. Mi-am exprimat, totodată, speranţa că vom putea urgenta semnarea unor acorduri importante pentru cetăţenii noştri - privind evitarea dublei impuneri şi privind protecţia socială - şi că vom putea impulsiona relaţiile comerciale”, a declarat Maia Sandu.

În context, şefa statului a mulţumit Republicii Franceze pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de reforme interne, precum şi în dialogul cu Uniunea Europeană, a cărei preşedinţie Parisul o va prelua începând cu 1 ianuarie 2022, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei prezidenţiale.

„De asemenea, am beneficiat de prezenţa înalt oficiaului francez pentru a-i transmite preşedintelui Emmanuel Macron invitaţia de a vizita Republica Moldova”, a menţionat Maia Sandu.

Amintim că preşedinta Sandu a efectuat, în perioada 3-4 februarie o vizită în Franţa, la invitaţia preşedintelui francez Emmanuel Macron. Ultima reuniune la nivelul Grupului parlamentar de prietenie Franţa-Moldova din cadrul Adunării Naţionale a Republicii Franceze a avut loc la Chişinău, în perioada 21-28 septembrie 2019.