Igor Grosu a avut o întrevedere cu preşedintele României, Klaus Iohannis

Igor Grosu şi Klaus Iohannis
Igor Grosu şi Klaus Iohannis (parlament.md)

În cadrul vizitei de la Bucureşti, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, însoţit de o delegaţie parlamentară, a avut, miercuri, o întrevedere cu preşedintele României, Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Igor Grosu a mulţumit şefului statului român pentru ajutorul constant oferit cu multă generozitate cetăţenilor moldoveni, reiterând că noul legislativ îşi ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a Republicii Moldova, iar ca priorităţi sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecinţelor economice şi reforma în domeniului justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat felicitări pentru victoria forţelor politice pro-reformă, pro-democratice şi pro-europene la alegerile anticipate din 11 iulie, reconfirmând angajamentul României de a acorda întreaga susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

În context, au fost abordate măsurile necesare pentru accelerarea proiectelor bilaterale menite să conecteze Republica Moldova, prin România, cu spaţiul Uniunii Europene şi să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăţi.

De asemenea, a fost salutată demararea pregătirilor pentru viitoarea şedinţă comună de Guvern, care va avea loc la Chişinău, în viitorul apropiat.

Igor Grosu se află într-o vizită oficială la Bucureşti, prima în calitate de şef al Legislativului, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor a Parlamentului României, Ludovic Orban.

Pe parcursul zilei de miercuri, spicherul Parlamentului moldovean a mai avut intrevederi cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.