Maia Sandu şi Aureliu Ciocoi mulţumesc României pentru asistenţa umanitară în lupta cu virusul chinezesc

Maia Sandu şi Aureliu Ciocoi la ceremonia de primire a ajutorului umanitar venit din România în lupta cu virusul chinezesc
Maia Sandu şi Aureliu Ciocoi la ceremonia de primire a ajutorului umanitar venit din România în lupta cu virusul chinezesc (gov.md)

Republica Moldova a primit vineri, 19 februarie, un ajutor umanitar din partea Guvernului României, care va suplini stocurile de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul Wuhan care provoacă boala Covid 19.

Suntem recunoscători României pentru ajutorul gratuit în valoare de peste două milioane de euro, ajutor umanitar, a declarat preşedintele Maia Sandu, mulţumind României că în aceste vremuri grele pentru toate ţările lumii, oferă ajutor altei ţări ceea ce este o dovadă clară de prietenie şi solidaritate.

„Îi mulţumesc României în numele meu şi în numele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova pentru sprijinul constant, pentru asistenţa în lupta cu pandemia, pentru susţinerea intereselor ţării noastre la nivelul Uniunii Europene”, a precizat şefa statului.

Prim-ministrul interimar de la Chişinău, Aureliu Ciocoi prezent la eveniment a apreciat gestul mărinimos exprimând mulţumiri României şi Guvernului român pentru toată asistenţa oferită în timp Republicii Moldova.

„Operativitatea şi solidaritatea pe care ne-o demonstrează partenerii din UE este una extraordinară. Astăzi România ne-a întins o puternică mână de ajutor în combaterea efectelor pandemice, sper mult că lotul acesta impunător va permite personalului medical din spitalele noastre să poată face faţă flagelului – Covid-19”, a menţionat premierul interimar.

Oficialul a precizat că aceasta este a doua tranşă livrată Republicii Moldova din partea ţărilor membre UE, prin intermediul Mecanismului european de protecţie civilă, activat de Republica Moldova în data de 4 februarie 2021.

Totodată, autorităţile moldovene sunt în dialog permanent cu partenerii externi privind asigurarea cât mai rapidă a livrării vaccinurilor în Republica Moldova, pentru a începe programul naţional de vaccinare.

Ceremonia oficială de predare a asistenţei umanitare la care au participat şi oficiali din România dar şi ambasadori acreditaţi la Chişinău a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde a fost amplasată coloana de 13 camioane cu materialele donate în valoare de 2,3 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe