"Să înceteze acest genocid!" - An Nou chinezesc îndoliat. Protest la Ambasada Chinei

Protest la Ambasada Chinei împotriva persecuţiei Falun Gong
Protest la Ambasada Chinei împotriva persecuţiei Falun Gong

Pe 12 februarie chinezii din întreaga lume au celebrat venirea Anului Nou. În mod tradiţional, de această sărbătoare, chinezii se reunesc cu familiile, aprind focuri de artificii, mănâncă specialităţi, pe scurt este prilej de petrecere şi bucurie. Nu însă pentru toţi... În multe colţuri ale lumii cetăţeni ai Chinei plecaţi din ţara lor de origine ies în faţa ambasadelor şi consulatelor Chinei pentru a protesta.

Este vorba despre aderenţii Falun Gong care, în loc să se bucure de sărbătoare, aleg să protesteze paşnic în faţa consulatelor şi ambasadelor chineze pentru a atrage atenţia că, în China, colegii lor sunt ţinta unei persecuţii devenite practic un adevărat genocid. Falun Gong (cunoscută şi sub numele de Falun Dafa) este o practică tradiţională ce are la bază principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă şi un set de exerciţii line denumite qigong în cultura asiatică, persecutată de regimul comunist chinez de peste 21 de ani. Potrivit martorilor şi investigaţiilor independente, persecuţia merge de la aruncarea practicanţilor în închisori, lagăre de muncă, centre de spălare pe creier, bătăi şi tortură, până la omorârea lor pentru organe - demers care alimentează o uriaşă industrie a transplanturilor dezvoltată de regimul comunist chinez.

Revenind la proteste, alături de chinezi, în faţa ambasadelor protestează şi practicanţi de alte naţionalităţi căci, deşi apărută în China, Falun Gong s-a răspândit în peste 100 de ţări de pe glob.

Un astfel de protest paşnic a avut loc la o zi după Noul An chinezesc şi în România, unde peste douăzeci de practicanţi Falun Gong au ieşit, în pofida gerului aspru, în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti pentru a cere oprirea persecuţiei care îi vizează pe colegii lor din China.

„A fost o zi specială pentru cei din Asia, în special din China, a început noul An Chinezesc şi atunci astăzi am decis să venim cu toţii în faţa Ambasadei Chinei ca să protestăm paşnic – aşa cum o facem întotdeauna – pentru că suntem practicanţi Falun Dafa. Este un protest care are loc peste tot în lume, în toate ţările unde se află practicanţi ai acestui tip de qigong numit Falun Dafa sau Falun Gong. Facem asta pentru că practicanţii din China, de unde vine acest tip de qigong, sunt persecutaţi de 21 de ani şi sunt aruncaţi în închisori, în lagăre de muncă, şi cel mai rău ce li se întâmplă sunt omorâţi prin recoltarea forţată de organe.

Suntem în faţa Ambasadei pentru a arăta practic solidaritatea noastră, a practicanţilor Falun Dafa din România cu practicanţii Falun Dafa din China, pentru a aduce aminte Partidului Comunist Chinez, în faţa cărui ambasade suntem, că nu am uitat că această persecuţie durează deja de 21 de ani şi că am dori odată să înceteze, pentru că, de fapt, are loc un genocid în China. Au fost omorâţi mai mult de 1,5 milioane de oameni, aceasta a fost o cifră care a fost dată spre cunoaştere lumii după un raport de investigaţie din 2016 şi dorim ca această persecuţie, acest genocid, să înceteze odată. De aceasta suntem aici cu toţii”, a explicat Radu, un practicant român.

„Noi practicăm Falun Dafa de un număr de ani…. Noi, aici în România, suntem liberi să facem această practică în parc sau acasă sau unde vrem noi, dar cei din China sunt persecutaţi de Partidul Comunist Chinez şi încercăm să atragem atenţia asupra acestui lucru”, a declarat Cristian, participant la protestul de la Ambasadă.

„Am venit să îmi susţin colegii. Protestăm împotriva persecuţiei din China împotriva practicanţilor Falun Dafa. Sunt practicant Falun Dafa şi de când am început practica am beneficiat doar de lucruri bune, îmbunătăţirea caracterului şi sunt încântată să fiu aici, să fiu alături de toţi, să spunem adevărul.", a punctat o alta practicantă, Claudia.

Persecuţia împotriva Falun Gong

Străveche practică de qingong, Falun Dafa a început să fie predată pe scară largă în China la începutul anilor 90. Considerată una dintre cele mai performante şcoli de qigong şi apreciată iniţial inclusiv de către autorităţi, mişcarea a intrat rapid în dizgraţia Partidului Comunist Chinez din cauza popularităţii sale. În anul 1999, când numărul practicanţilor a devenit mai mare decât cel al membrilor de partid, liderul Chinei comuniste a decis eradicarea ei.

La ordinul dat de dictatorul de atunci al Chinei, Jiang Zemin, mass-media a demarat o campanie de denigrare asiduă a practicii iar aderenţii ei au fost aruncaţi în închisori, lagăre de muncă şi centre de spălare pe creier, unde au avut parte de un tratament inuman (privare de somn, tortură, bătăi, violuri) pentru a fi determinaţi să renunţe la convingerile lor spirituale.

Iar lucrurile nu s-au oprit aici. O investigaţie Epoch Times a dezvăluit la începutul anilor 2000 că regimul comunist chinez a organizat o industrie macabră de recoltare de organe, cu forţa, de la aderenţii pe care îi ţineau în captivitate.

Aşa cum au demonstrat-o ulterior o serie de investigaţii internaţionale, din 1999 până în prezent, numeroşi practicanţi au fost ucişi pe mesele de operaţie, organele lor fiind vândute de statul chinez pe piaţa de organe a Chinei, care a cunoscut un boom ireal de când a început această campanie de exterminare.

Un raport recent dedicat acestei crime în masă în formă continuată, care are loc de ani de zile în China, a dezvăluit că regimul chinez a operat în jur de 1,5 milioane de transplanturi nejustificate. Practic, deţinuţii politic din China au căzut victime unei industrii macabre patronate de stat – recoltarea de organe pe viu. Raportul, intitulat sugestiv "Recoltarea sângeroasă / Carnagiul: O actualizare", este semnat de fostul secretar de stat canadian pentru Asia-Pacific, David Kilgour, de avocatul de drepturile omului David Matas şi de jurnalistul de investigaţie Ethan Gutmann, şi arată că cea mai mare parte a victimelor sacrificate de vii pe mesele de operaţii au fost practicanţii Falun Gong.

Vă invităm să urmăriţi material video "Genocidul Medical: Crime în masă ascunse în industria transplantului de organe din China

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne