Grigore Tinică: R. Moldova va deveni un fel de Coree de Nord, dacă nu îşi alege preşedintele potrivit

Prof. Dr. Grigore Tinică, Preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară
Prof. Dr. Grigore Tinică, Preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară (Epoch Times)

Profesorul universitar moldovean şi medicul cardiochirurg Grigore Tinică, care a plecat la începutul anilor 1990 în România, a declarat pentru postul de televiziune TVR Moldova că Republica Moldova este condusă în prezent de către indivizi care nu guvernează pentru interesele cetăţenilor, ci pentru interesele unor entităţi şi că ţara este la un pas de „înec”.

Grigore Tinică a menţionat că în prezent produsul intern brut al Republicii Moldova este cel mai mic din Europa, lucru care este inadmisibil, iar condiţiile de trai dintre cele două ţări sunt diferite. „Dacă un medic din R. Moldova are un salariu de 300 sau 400 de euro, în România salariul este de 3, 4, 5 sau chiar 7 mii de de euro, dacă are toate gradele ştiinţifice, la nivelul cel mai înalt.”

„Cetăţenii Republicii Moldova trebuie să se gândească la direcţia pe care trebuia să o ia. Degeaba mergem împotriva vântului şi împotriva curentului, pentru că nu ajungem nicăieri”, a adăugat profesorul, menţionând că votul masiv din diaspora demonstrează că lumea începe să înţeleagă ce e bine şi ce e rău. Oamenii trebuie să iasă la vot, deoarece forţele care sunt împotriva schimbării au fost un pic rănite, dar se consolidează acum şi trag tot felul de sfori.

Într-adevăr, preşedintele R. Moldova deţine o funcţie simbolică, dar acest simbol va arăta încotro merge ţara. Dacă vine „un simbol” iar ţara nu se va deschide, Moldova se va închista şi va deveni un fel de Coree de Nord, a concluzionat renumitul cardiochirurg moldovean Grigore Tinică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe