Maia Sandu: Mesajele primite din sistemul medical moldovenesc sunt foarte îngrijorătoare

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)
Ştefan Sârbu
19.03.2020

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu menţionează că autorităţile de la Chişinău au decretat marţi stare de urgenţă în ţară după ce au pierdut timp preţios subestimând gravitatea problemei. Mai mult, după ce şi-ar fi făcut „mendrele politice”, aceştia mai şi anunţă că lucrurile se complică.

„Nu au explicat clar ce înseamnă situaţia de urgenţă (cred că nici ele nu ştiu) şi nu au venit cu un plan de măsuri concrete pentru a reduce impactul crizei.

Între timp, mesajele pe care le primim din sistemul medical sunt foarte îngrijorătoare, iar mediul economic activează în mare incertitudine”, scrie fostul premier pe pagina sa de socializare.

Tocmai pentru că situaţia este foarte complicată, politiciana consideră că trebuie ca toţi cetăţenii R. Moldova, mai mult ca oricând, să fie disciplinaţi, uniţi, solidari şi să se implice fiecare cum poate în depăşirea crizei fără precedent.

Maia Sandu subliniază că PAS va contribui la informarea corectă a oamenilor, vor întreprinde acţiuni pentru susţinerea grupurilor de risc, inclusiv a bătrânilor şi a cetăţenilor care s-au pomenit într-o situaţie dificilă în afara ţării, vor propune măsuri concrete pentru diminuarea impactului economic şi social.

Astfel, formaţiunea politică a lansat o pagină specială unde a plasat informaţii utile despre pandemie şi despre cum se pot proteja cetăţenii de virus şi unde vor fi împărtăşite bune practici de acţiuni la nivel local.

Parlamentul de la Chişinău a declarat stare de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 17 martie – 15 mai 2020 în legătură cu situaţia epidemiologică privind infecţia cu virusul Wuhan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor