Maia Sandu, la Summitul pentru Democraţie: „Îmi asum angajamentul să plasez cetăţenii R. Moldova în centrul agendei noastre”

Publicaţia Politico a inclus-o pe Maia Sandu în topul celor mai influenţi politicieni ai Europei.
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (facebook.com/PAS)

Preşedintele Maia Sandu participă în perioada 9-10 decembrie, la Summitul pentru Democraţie, organizat în format virtual la iniţiativa preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden.

„Împreună cu alţi şefi de state şi guverne, discutăm despre provocările globale ce stau în faţa noastră a tuturor, indiferent dacă venim dintr-o ţară mare sau mică, bogată sau mai săracă”, scrie şefa statului pe pagina sa de socializare.

În mesajul video adresat participanţilor la Summit, Maia Sandu a vorbit despre fragilitatea democraţiei şi despre soluţiile necesare pentru consolidarea ei: investiţia în oameni, eliminarea corupţiei şi solidaritatea globală, esenţiale pentru apărarea valorilor guvernării pentru cetăţeni şi restabilirea încrederii în stat.

Preşedintele Maia Sandu a mai vorbit despre eforturile R. Moldova de a preveni şi a combate corupţia.

„Ca să ne asigurăm că cetăţenii îşi recâştigă încrederea în valorile unui stat democratic guvernul împreună cu mine am pus lupta cu corupţia şi consolidarea unui sistem al justiţiei responsabil şi independent în centrul agendei noastre de transformare a modului în care trebuie consolidată democraţia în ţara noastră.

Îmi asum angajamentul să plasez cetăţenii R. Moldova în centrul agendei noastre. Vom investi în oamenii noştri astfel încât ei toţi să poată contribui la îmbunătăţirea stării de lucruri din ţară în calitate de antreprenori sau funcţionari publici, fermieri sau medici, bătrâni sau tineri, acasă sau din străinătate”, a adăugat Maia Sandu.

De menţionat că publicaţia Politico a inclus-o pe şefa statului în topul celor mai influenţi politicieni ai Europei, atribuindu-i calificativul de „The tightrope walker” (echilibrist pe sârmă n.r.).

Totodată, publicaţia menţionează că Maia Sandu este „liderul cel mai sincer reformist al ţării de când s-a despărţit de Uniunea Sovietică”.