Maia Sandu: Administraţia Găgăuziei să susţină reformele în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei

Maia Sandu a amintit conducerii autonomiei găgăuze despre nevoia de a consolida societatea şi de a nu îngrădi libertăţile democratice ale cetăţenilor.
Maia Sandu a avut o şedinţă de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri
Maia Sandu a avut o şedinţă de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri (presedinte.md)

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o şedinţă de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu başcanul Irina Vlah.

Şefa statului a menţionat că Administraţia Prezidenţială urmăreşte cu atenţie evoluţiile din regiunea găgăuză şi că mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală.

„Ne dorim ca oamenii din Găgăuzia să aibă o viaţă mai bună, aşa cum ne dorim o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii ţării noastre. Scopul nostru este că fiecare localitate să beneficieze de oportunităţi de dezvoltare şi de creştere economică”, a menţionat Maia Sandu.

Oficialii de la Comrat au informat-o pe şefa statului despre problemele autonomiei şi despre proiectele în curs de desfăşurare. La fel, s-a discutat despre necesitatea de a elabora un concept eficient al studierii limbilor română şi găgăuză în regiune, astfel încât la absolvirea şcolii tinerii din Găgăuzia să se simtă integraţi plenar în societate.

Preşedinta Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanţii administraţiei publice locale din Găgăuzia să susţină reformele pornite în ţară, în special în domeniul justiţiei şi al combaterii corupţiei.

De asemenea, şefa statului a amintit despre nevoia de a consolida societatea şi de a nu îngrădi libertăţile democratice ale cetăţenilor. Pe final, Maia Sandu a declarat că va efectua o vizită în autonomia găgăuză, imediat cum se va încheia procesul de constituire a organelor de lucru ale Adunării Populare, recent alese.