Maia Sandu: Administraţia Găgăuziei să susţină reformele în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei

Maia Sandu a amintit conducerii autonomiei găgăuze despre nevoia de a consolida societatea şi de a nu îngrădi libertăţile democratice ale cetăţenilor.
Maia Sandu a avut o şedinţă de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri
Maia Sandu a avut o şedinţă de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri (presedinte.md)

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o şedinţă de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu başcanul Irina Vlah.

Şefa statului a menţionat că Administraţia Prezidenţială urmăreşte cu atenţie evoluţiile din regiunea găgăuză şi că mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală.

„Ne dorim ca oamenii din Găgăuzia să aibă o viaţă mai bună, aşa cum ne dorim o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii ţării noastre. Scopul nostru este că fiecare localitate să beneficieze de oportunităţi de dezvoltare şi de creştere economică”, a menţionat Maia Sandu.

Oficialii de la Comrat au informat-o pe şefa statului despre problemele autonomiei şi despre proiectele în curs de desfăşurare. La fel, s-a discutat despre necesitatea de a elabora un concept eficient al studierii limbilor română şi găgăuză în regiune, astfel încât la absolvirea şcolii tinerii din Găgăuzia să se simtă integraţi plenar în societate.

Preşedinta Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanţii administraţiei publice locale din Găgăuzia să susţină reformele pornite în ţară, în special în domeniul justiţiei şi al combaterii corupţiei.

De asemenea, şefa statului a amintit despre nevoia de a consolida societatea şi de a nu îngrădi libertăţile democratice ale cetăţenilor. Pe final, Maia Sandu a declarat că va efectua o vizită în autonomia găgăuză, imediat cum se va încheia procesul de constituire a organelor de lucru ale Adunării Populare, recent alese.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe