Katarina Mathernová: Autorităţile R. Moldova reuşesc să-şi onoreze angajamentele, au o agendă de reforme îndrăzneaţă şi clară

Maia Sandu, i-a conferit „Ordinul de Onoare” Katarinei Mathernová
Maia Sandu, i-a conferit „Ordinul de Onoare” Katarinei Mathernová (presedinte.md)

Preşedintele Maia Sandu i-a conferit, marţi, „Ordinul de Onoare” Katarinei Mathernová, Director general adjunct pentru Politică de vecinătate şi negocierile de extindere în cadrul Comisiei Europene.

Preşedinţia de la Chişinău informează că distincţia i-a fost acordată în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia adusă la realizarea agendei de reforme asumată de autorităţile R. Moldova în contextul implementării Acordului de Asociere cu UE, precum şi pentru susţinerea constantă a ţării în procesul de modernizare şi de integrare europeană.

Preşedinta Maia Sandu a menţionat că doamna Mathernová este un prieten adevărat al Republicii Moldova, iar eforturile sale au contribuit şi contribuie în continuare la transformarea ţării, în beneficiul cetăţenilor.

Katarina Mathernová a avut o întrevedere şi cu premierul Natalia Gavriliţa, în cadrul căreia a menţionat că R. Moldova contează foarte mult pentru Uniunea Europeană, iar modul dinamic în care se mişcă lucrurile aici este îmbucurător.

„În ciuda pandemiei de COVID-19 şi a crizei energetice cu care vă confruntaţi, aveţi o agendă de reforme îndrăzneaţă, foarte clară şi reuşiţi să vă onoraţi angajamentele”, a adăugat aceasta, apreciind efortul autorităţilor de la Chişinău în combaterea crizei gazelor, dar şi negocierile pe care le-a purtat Guvernul cu Fondul Monetar Internaţional.

În context, premierul Natalia Gavriliţa a subliniat că este crucial atât pentru cetăţeni, cât şi pentru partenerii europeni să aibă încredere în instituţiile R. Moldova, să aibă stabilitate şi predictibilitate.

„În acest sens una dintre principalele priorităţi ale agendei de reformă a Guvernului rămâne a fi reforma justiţiei – care va contribui la fortificarea sistemului de justiţie şi consolidarea instituţiilor, făcându-le mai deschise pentru cetăţeni, mai eficiente şi mai transparente”, a conchis prim-ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe