Maia Sandu: În 26 de ani, moldovenii nu au avut o experienţă bună a guvernării

Recuperarea încrederii alegătorului este posibilă doar prin găsirea şi promovarea oamenilor de calitate, afirmă Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate.
Maia Sandu, liderul PAS
Maia Sandu, liderul PAS (captură foto / privesc.eu)

Preşedinta Partidului Acţiune şu Solidaritate (PAS), Maia Sandu susţine că formaţiunea politică pe care o conduce a pus întotdeauna accent pe integritate şi asta vor face în continuare la formarea listelor şi promovarea oamenilor.

„Vrem să venim cu o listă în care toţi oamenii o să fie foarte atraşi, dacă pot să spun aşa, încât oamenii să nu voteze doar pentru lider, nevrând să voteze pentru cei care urmează după lider sau invers. Asta este ideea noastră şi noi credem că putem să găsim în societate oameni care să trezească această admiraţie şi respect al alegătorului, şi să putem să mobilizăm mai multă lume la vot”, a declarat Maia Sandu.

În context, preşedinta PAS menţionează că în cadrul partidului vor avea un filtru pentru integritate, fiindcă momentan acesta ar fi cel mai important subiect deoarece oamenii nu mai au încredere în politicieni “şi nu e din cauza noastră, ci a tuturor politicienilor sau a majorităţii politicienilor de până acum”.

“În aceşti 26 de ani, oamenii nu au avut o experienţă bună a guvernării. De aceea, ei nu mai cred în politicieni. E foarte greu pentru noi acum să venim şi să recuperăm această încredere pierdută. Şi putem s-o recuperăm doar prin oameni de calitate”, a concluzionat politiciana precizând că este complicat, dar oameni de calitate în Republica Moldova există, chiar dacă sunt intimidaţi de către guvernarea care încearcă să-i demotiveze şi demoralizeze. “Şi în aceste condiţii dure şi vitrege, o să găsim astfel de oameni.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe