Maia Sandu: Educaţia este baza unei ţări prospere şi civilizate

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate a adresat o scrisoare Grupului G20 pentru sporirea investiţiilor publice în Educaţie la nivel global.
Maia Sandu semnând scrisoarea adresată Grupului G20
Maia Sandu semnând scrisoarea adresată Grupului G20 (facebook.com/maia sandu)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a semnat, alături de alţi foşti miniştri ai educaţiei şi şefi de guverne din alte ţări, membri ai Grupului Atlantis, creat recent cu sprjinul Fundaţiei Varkey, o scrisoare adresată Grupul miniştrilor finanţelor şi guvernatorilor băncilor centrale din 20 de economii ale lumii (Grupului G20) pentru a promova cauza educaţiei la nivel global şi, în mod particular, pentru a solicita sporirea investiţiilor publice în Educaţie.

”În Republica Moldova, îmbunătăţirea calităţii procesului educaţional presupune reluarea reformelor la toate nivelurile, dar, în primul rând, creşterea substanţială a salariilor profesorilor, restructurarea instituţiilor de formare iniţială şi continuă a cadrelor didactice şi finanţarea adecvată a acestor instituţii”, comentează liderul PAS pe pagina sa de socializare.

În concluzie, Maia Sandu atenţionează că Educaţia trebuie să fie în centrul atenţiei societăţii şi prioritate a guvernării în ţările care se vor civilizate şi prospere.