Maia Sandu: După ce se implică în politică, femeile din R. Moldova sunt deseori ţinta unor campanii de denigrare

Maia Sandu, preşedinte al R. Moldova
Maia Sandu, preşedinte al R. Moldova (presedinte.md)

Deşi Moldova este o ţară cu tradiţii patriarhale, constat cu bucurie că femeile se pot realiza aici - avem tot mai multe femei în funcţii de conducere, în companii private şi instituţii de stat, susţine preşedintele Maia Sandu, menţionând că şi numărul femeilor în funcţii elective creşte întrucât o pătrime din parlamentari şi 22% din primari sunt femei.

„Şi exemplul meu e grăitor - moldovenii au ales o femeie să conducă lupta lor pentru dreptate. Oamenii m-au susţinut în ciuda vechilor stereotipuri despre locul femeilor în societate şi în ciuda unor campanii zgomotoase de discreditare desfăşurate de oponenţi.

Sper ca acest vot va inspira mai multe femei să se implice în politică”, a notat preşedintele, în cadrul discuţiilor cu mai multe femei din Europa şi Asia Centrală implicate în politică şi guvernare, în cadrul evenimentului online „Violenţa împotriva femeilor în politică: experienţe şi paşi înainte pentru femeile lidere”.

Potrivit şefei statului, deşi se confruntă rar cu violenţa fizică, femeile candidate din R. Moldova sunt deseori ţinta unor atacuri şi campanii de denigrare.

Astfel, în campaniile electorale prezidenţiale, parlamentare şi mai ales în alegerile locale, au avut loc cazuri de insulte, s-a încercat discriminarea femeilor candidate pe bază de gen sau prejudecăţi.

Mai mult, Maia Sandu a ţinut să sublinieze că limbajul de ură folosit în timpul campaniilor electorale a lăsat un gust amar în discursul public din Moldova. „Sper că proiectul de lege nr. 301, propus de deputaţii din Parlament, care vizează combaterea utilizării limbajului discriminatoriu şi a discursului de ură, va fi votat, iar practicile discriminatorii vor rămâne în trecut.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe