Maia Sandu, de Ziua funcţionarului public: În R. Moldova încă sunt instituţii pentru care cetăţeanul este o noţiune abstractă

Maia Sandu, preşedintele R. Moldova
Maia Sandu, preşedintele R. Moldova (presedinte.md)

De Ziua profesională a funcţionarului public, preşedintele Maia Sandu, a ţinut să amintească că prestigiul funcţiei se construieşte prin muncă, empatie şi corectitudine. „Prestigiul ni-l facem noi, înainte de toate, punând pe prim-plan cetăţeanul şi nevoile lui.”

Aceasta este misiunea unui serviciu public profesionist şi integru - să fie cât mai aproape de oameni şi să le uşureze interacţiunea cu statul, oferindu-le servicii de calitate, a menţionat şefa statului, mulţumind tuturor celor care-şi fac munca, urmând aceste principii, cu dedicaţie şi implicare.

Totodată, preşedinta a atenţionat despre necesitatea de a ridica prestigiul celor câtorva zeci de mii de funcţionari publici care, prin jurământ, s-au angajat să fie în slujba cetăţenilor şi a statului, întrucât semnalele care vin inclusiv la Preşedinţie arată că mai este de muncit, că încă sunt instituţii pentru care cetăţeanul este o noţiune abstractă.

„Trebuie să construim un serviciu public integru, competent şi eficient, în care oamenii sunt promovaţi după merite. Suntem parte a aceluiaşi stat şi de noi depinde cum acest stat este văzut de oameni şi câtă încredere au ei în el”, a încheiat Maia Sandu.

Ziua funcţionarului public este sărbătorită anual pe data de 23 iunie, începând din 2012. La nivel mondial, Ziua internaţională a serviciului public a fost instituită de Organizaţia Naţiunilor Unite în 2003.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe