CEC de la Chişinău a pierdut procesul la CSJ. Va trebui să majoreze numărul secţiilor de votare în străinătate

Comisia Electorală Centrală a R. Moldova
Comisia Electorală Centrală a R. Moldova (cec.md)

Curtea Supremă de Justiţie a respins marţi, 22 iunie, recursul Comisiei Electorale Centrale (CEC) împotriva deciziei Curţii de Apel Chişinău în dosarul privind contestarea numărului secţiilor de votare deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Deci rămâne în vigoare hotărârea Curţii de Apel Chişinău. Iar asta înseamnă că CEC trebuie să deschidă secţii de votare suplimentare în diaspora!!! Dodon şi Lebedinschi, ce mai inventaţi acum?”, a scris în context, vicepreşedintele PAS Sergiu Litvinenco.

Curtea de apel a obligat CEC să-şi revizuiască hotărârea şi să majoreze numărul secţiilor de votare peste hotare până la 191 cât a recomandat Ministerul de Externe.

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a depus marţi o scrisoare la Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului în care susţine că autoritatea electorală moldoveană „înclină să favorizeze preferinţele unor partide politice de a sfida drepturile cetăţenilor moldoveni din străinătate de a participa la scrutinul din 11 iulie 2021, lezându-le drepturile consacrate de Constituţie”.

Decizia CEC privind constituirea secţiilor de votare peste hotare a fost atacată în instanţă de către Blocul electoral „Renato Usatîi”, Platforma DA, PAS, PUN, AUR, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, PACE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe