Maia Sandu, către ambasadorul Rusiei: Dorim acces mai rapid la vaccinul Sputnik V

Cu cât mai repede asigurăm accesul populaţiei la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede revenim la normalitate şi salvăm vieţile celor dragi, afirmă preşedintele RM.
Vaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V (socialistii.md)

Preşedintele, Maia Sandu, a discutat vineri, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov despre situaţia epidemiologică şi evoluţiile din Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei, şefa statului notează că subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetăţeni.

„Am accentuat, din nou, ca şi în alte discuţii, că ne dorim să obţinem ajutor din partea Federaţiei Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare.

Cu cât mai repede asigurăm accesul populaţiei la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem şansa să revenim la normalitate şi să salvăm vieţile celor dragi”, a adăugat Maia Sandu.

Şefa statului a discutat şi cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, şi cu reprezentantul comercial al Rusiei la Chişinău, Vladislav Darvai. Subiectele abordate au vizat, în special, intensificarea relaţiilor comercial-economice dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă.

Igor Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că blochează livrarea vaccinului Sputnik V în Republica Moldova, iar fostul premier Ion Sturza, l-a contrazis menţionând că şefa statului duce tratative zilnic la nivel guvernamental, inclusiv cu ruşii şi chinezii pentru a aduce cât mai grabnic vaccinul în ţară.