Maia Sandu: Autorităţile de la Chişinău, hotărâte să-şi respecte toate angajamentele asumate în cadrul dialogului cu UE

R. Moldova contează pe un angajament de colaborare ferm şi de durată al UE în relaţia cu statele asociate, a declarat Maia Sandu.
Maia Sandu - preşedintele R. Moldova
Maia Sandu - preşedintele R. Moldova (presedinte.md)
Tatiana Chiriac
06.12.2021

Preşedintele Maia Sandu a discutat, luni, cu Katarina Mathernova, Director general adjunct pentru Politica de vecinătate şi negocierile de extindere din cadrul Comisiei Europene, despre agenda bilaterală cu UE a Republicii Moldova, inclusiv în procesul de pregătire a Summitului Parteneriatului Estic din luna curentă.

Şefa statului a menţionat că autorităţile de la Chişinău sunt hotărâte să-şi respecte toate angajamentele asumate în cadrul dialogului cu UE, ceea ce ar permite Republicii Moldova să beneficieze de un nou program de asistenţă macrofinanciară.

Totodată, preşedinta Maia Sandu a subliniat că R. Moldova contează pe un angajament de colaborare ferm şi de durată al UE în relaţia cu statele asociate, în domenii prioritare precum justiţia, energia, transportul, tranziţia digitală şi economia verde.

În context, şefa statului a mulţumit Comisiei Europene pentru tot sprijinul oferit pentru agenda de transformare, dar şi pentru suportul şi asistenţa în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor