Mai multe tinere tunisiene au călătorit în Siria pentru a se oferi luptătorilor islamici (Daily Mail)

. (Photos.com)
Epoch Times România
05.04.2013

Cel puţin 13 fete tunisiene au călătorit în nordul Siriei, controlat de rebeli, pentru a-şi oferi serviciile sexuale luptătorilor din opoziţie, relatează Daily Mail.

Relatările survin pe fondul temerilor crescute din Tunisia cu privire la unele 'fatwe' care au circulat pe Internet, cerând femeilor să participe la jihad prin oferirea de servicii sexuale.

Săptămâna trecută, ministrul tunisian al afacerilor religioase, Noureddine Al-Khadimi, le-a cerut fetelor să nu se lase influenţate de predicatorii islamici din afara din Tunisiei, care ar fi emis o serie de 'fatwe sexuale'. Al-Khadimi a respins fatwele privind 'jihadul sexual', îndemnând poporul tunisian şi instituţiile de stat să nu răspundă la acestea.

Ziarele tunisiene au relatat despre un tânăr tunisian care a divorţat de soţia lui, apoi s-a îndreptat împreună cu aceasta către Siria cu aproape o lună în urmă, pentru a 'permite femeii să participe la jihad prin oferirea de servicii sexuale mujahedinilor'.

Acest caz survine în contextul în care, într-un videoclip care a circulat pe Internet şi pe site-uri de socializare din Tunisia, părinţii unei fete de 17 ani, Rahmah, susţineau că aceasta a dispărut într-o dimineaţă de acasă şi că ulterior au aflat că aceasta fusese dusă în Siria pentru a participa la jihad prin oferirea de servicii sexuale. Deşi tânără a revenit în familie, care a ţinut-o departe de ochii lumii, părinţii au declarat că fiica lor nu este o fanatică religioasă, ci a fost influenţată de colegii săi studenţi, cunoscuţi pentru afilierea lor la jihadismul salafist. Părinţii au precizat că aceşti colegi au convins-o să se deplaseze în Siria, 'pentru a-i ajuta pe mujahedinii de acolo'.

Astfel de cazuri sunt din ce în ce mai frecvente în Tunisia, unde părinţii sunt îngrijoraţi cu privire la influenţa pe care unii lideri islamici carismatici din alte ţări arabe o pot exercita asupra copiilor lor. Declaraţiile ministrului vin după apariţia pe Internet a unei fatwa anonime privind 'jihadul sexual', care cerea femeilor să sprijine luptătorii opoziţiei din Siria prin furnizarea de servicii sexuale pe câmpul de luptă.

Potrivit relatărilor din mass-media tunisiene, care citează mujahedini care au revenit în Tunisia, după luptele din Siria, 13 fete tunisiene au fost conduse pe câmpul de luptă, după fatwa privind 'jihadul sexual'.

Site-uri de ştiri şi reţelele de socializare din Tunisia au prezentat o fatwa atribuită şeicului Mohamed Al-Arifi, în care acesta face apel la femeile musulmane de a participa la jihad prin oferirea de servicii sexuale luptătorilor. Cu toate acestea, surse apropiate şeicului au negat că acesta ar fi emis respectiva fatwa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor