Mai multe persoane reţinute de CNA într-un dosar de trafic de influenţă

Sub controlul oamenilor legii au fost oferite câteva zeci de mii de euro persoanelor care pretindeau că pot influenţa judecătorii şi procurorii să elibereze din arest preventiv un om de afaceri din Moldova.
Reţinere.
Reţinere. (cna.md)

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova au reţinut patru persoane, bănuite de trafic de influenţă. Un actual şi un fost poliţist, o contabilă şi un avocat ar fi încercat să organizeze muşamalizarea unui dosar penal dar şi eliberarea din arest a unui om de afaceri.

Potrivit CNA, unul dintre bănuiţi ar fi cerut de la omul de afaceri 20 000 de euro, susţinând că ar avea influenţă asupra unor judecători de la Curtea de Apel, dar şi asupra unor procurori, şi că îi poate determina să-l elibereze din arest şi chiar să înceteze urmărirea penală în privinţa sa.

Cazul a intrat în atenţia procurorilor şi CNA, care au dispus mai multe acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii. Astfel, sub controlul ofiţerilor a fost oferită suma de 15 000 de euro, în diferite tranşe, bani care au fost împărţiţi între intermediari.

Bănuiţii ar fi fost urmăriţi mai multe zile, în cele din urmă fiind reţinuţi. În prezent aceştia sunt cercetaţi penal pentru trafic de influenţă şi se află în izolatorul CNA. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 7 ani de închisoare sau o amendă de până la 300 000 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe