MAI de la Chişinău: Membrii Partidului AUR care au atacat un poliţist vor fi sancţionaţi penal

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova (facebook.com)

Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău a condamnat comportamentul agresiv al reprezentanţilor Partidului Politic AUR în cadrul acţiunilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale în data de 4 iulie, când un participant la acţiunea neautorizată a acestei formaţiuni a atacat un angajat MAI.

Instituţia de forţă menţionează că este inadmisibilă şi sancţionabilă violenţa de orice fel, însă „atacul mişelesc” al unui participant la acţiunea AUR faţă de un colaborator aflat în serviciu, este o acţiune premeditată, săvârşită intenţionat, care cade sub incidenţa Codului Penal (Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească).

„Contrar solicitărilor insistente ale Ministerului Afacerilor Interne de neimplicare în politică, pe întreg parcursul campaniei electorale am fost ţinta unor atacuri nefondate din partea concurenţilor electorali, în aceste zile asistând la apogeul acestora, un atac fizic asupra unui angajat MAI”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Astfel, „pe ultima sută de metri a campaniei electorale”, MAI s-a adresat „insistent” solicitând repetat tuturor formaţiunilor politice să se abţină de la provocări menite să destabilizeze ordinea publică şi să contribuie prin propriul exemplu la buna desfăşurare a scrutinului electoral.

Radio Europa Liberă transmite că, miercuri, 7 iulie, mai mulţi membri ai Alianţei pentru Unirea Românilor au organizat un protest în faţa sediului PSRM. Cei de la AUR au venit cu mai multe pungi negre, identice cu cea în care apare într-o secvenţă video liderul socialiştilor, Igor Dodon, alături de fostul preşedinte PD, oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc. La protest au avut loc altercaţii între participanţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe