Magazinele Duty-Free de pe teritoriul Transnistriei vor fi închise

Duty Free din Transnistria
Duty Free din Transnistria (facebook.com/Duty Free Transnistria)

Activitatea magazinelor duty-free pe teritoriul regiunii transnistrene va fi sistată. Parlamentul de la Chişinău a aprobat în lectură finală abrogarea mai multor articole din Codul vamal.

Cadrul legal stabilea că magazinele Duty-Free comercializează mărfurile sub supraveghere vamală, fără aplicarea măsurilor de politică economică, în locuri special amenajate, la punctele internaţionale de trecere a frontierei de stat. Comercializarea mărfurilor în magazinul duty-free se efectua fără perceperea drepturilor de import.

Organele vamale au sesizat faptul că s-au confruntat cu un şir de deficienţe la implementarea prevederilor menţionate, ceea ce făcea imposibilă monitorizarea fluxului de mărfuri comercializate în magazinele Duty-Free.

Premierul Maia Sandu a atenţionat recent că prin completarea în anul 2015 a Codului Vamal al R. Moldova cu câteva articole s-a legiferat comerţul Duty Free pe teritoriul regiunii transnistrene, iar potrivit unei analize a fluxului de mărfuri spre magazinele Duty-Free situate pe segmentul transnistrean de frontieră moldo-ucraineană, au fost constatate activităţi de contrabandă, prioritar cu produse de tutungerie.

Proiectul de lege va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe