Macovei: Norica Nicolai, cap de listă la europarlamentare, are o atitudine pro-sovietică faţă de R. Moldova

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat miercuri, pe blogul personal, că Norica Nicolai are „o atitudine pro-sovietică” faţă de Republica Moldova, iar prin susţinerea ei la alegerile europarlamentare din mai, PNL „este părtaş la declaraţiile anti-UE prin lipsă de reacţie şi păstrarea lui Nicolai pe listă”.

„Norica Nicolai, cap de listă pentru alegerile europarlamentare din partea PNL şi vicepreşedinte executiv al partidului cu atribuţii în domeniul afacerilor europene, vorbeşte degajat despre ciuntirea teritorială a Republicii Moldova prin abandonarea regiunii Transnistria, atunci când afirmă că „dacă vrem să salvăm Moldova, trebuie să o salvăm fără Transnistria”. Declaraţia lui Nicolai este iresponsabilă şi dovedeşte lipsă de minimă inteligenţă în politica externă şi în negociere”, a subliniat Monica Macovei.

În opinia acesteia, declaraţia este „cinică faţă de românii de peste Nistru şi ignoră eforturile autorităţilor de la Chişinău, Bucureşti şi Bruxelles de păstrare a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”.

Mai mult de atât, Macovei aminteşte de declaraţia prin care Norica Nicolai acuză Uniunea Europeană că „nu face decât să ajute o ţară să se destrame” şi că se joacă „cu revoluţii democratice, fie că acum câţiva ani se chemau oranj, acum Euromaidan", cu referire directă la Ucraina.

„Prin aceste declaraţii Nicolai îşi bate joc de oamenii care au luptat şi murit pe Euromaidan pentru a se apropia de Europa şi a scăpa de oligarhi. PNL rămâne surd şi mut la aceste declaraţii iresponsabile care par a fi o poziţionare pro-Federaţia Rusă”, a declarat Macovei.

Europarlamentarul PDL este de părere că Norica Nicolai şi PNL nu ştiu că în vremuri de criză trebuie să acţioneze într-o manieră responsabilă şi inteligentă.

Într-un ton uşor ironic, Macovei a precizat că „acum înţelegem de ce Crin Antonescu consideră că cel mai mare duşman al său este Departamentul de stat al SUA. Probabil l-a consiliat Norica Nicolai, specialista partidului în afaceri externe”.

„Din respect faţă de românii de peste Prut, faţă de protestatarii pro-europeni din Kiev şi faţă de UE, conducerea PNL ar trebui să renunţe la candidatura Noricăi Nicolai pentru Parlamentul European. Declaraţia lui Nicolai şi tăcerea PNL duc la scăderea încrederii statelor membre în România ca partener loial. Nu pot fi părtaşă la o astfel de acţiune împotriva intereselor României”, a concluzionat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne