M10: ANAF a fost condus de reprezentanţi ai unor grupuri de interese oculte. E nevoie de o schimbare

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul de Finanţe Anca Dragu trebuie să numească la ANAF o conducere care înţelege că antreprenorii sunt partenerii statului, a solicitat partidul condus de Monica Macovei, M10.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Cazul fostului preşedinte ANAF - urmărit penal în dosarul Voicu- Păun pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite - vine în continuarea unui alt caz celebru, Sorin Blejnar, arată vineri, în cadrul unui comunicat de presă, partidul M10, subliniind că românii au descoperit atunci, cum au descoperit şi acum, că ANAF e condus de reprezentanţi ai unor grupuri de interese oculte, care nu au nicio legătură cu economia reală.

"Acum înţelegem de ce domnul Diaconu era complet surd la doleanţele antreprenorilor şi oamenilor de afaceri. El reprezintă acolo parlamentarii, nu statul român. E timpul ca ANAF să aibă o conducere care înţelege că mediul de afaceri, antreprenorii, PFA-urile sunt partenerii statului, nu duşmanii lui sau, în cel mai bun caz, vacile lui de muls.

Cerem premierului Dacian Cioloş şi ministrului de Finanţe Anca Dragu să nu numească personaje cu conexiuni dubioase în lumea politică. ANAF-ul trebuie condus de specialişti care înţeleg mediul de afaceri şi pot schimba modul în care a operat până acum: în total dispreţ faţă de pierderile şi stresul inutil pe care le provoacă contribuabililor prin decizii care le ignoră cu desăvârşire interesul şi printr-o birocraţie kafkiană care îi umileşte", a transmis M10.

Potrivit partidului condus de europarlamentarul Monica Macovei, o nouă echipă de conducere a ANAF poate creşte încasările la buget printr-o combinaţie de fermitate împotriva marii evaziuni şi creştere a conformării voluntare prin respect şi dialog, nu prin poliţie şi terorism fiscal.

"E cazul să renunţăm la ţintele de amenzi fără legătură cu realitatea şi la deciziile disproporţionate care pun afacerile mici pe butuci", se mai precizează în documentul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne