Lupta pentru şefia USR. Barna: „Realitatea este că suntem singurul partid cu adevărat de opoziţie”

În timp ce Nicuşor Dan acuză public că Congresul USR a fost viciat prin practici demne de PSD şi PNL, Dan Barna, cel ce aspiră să preia şefia partidului, vorbeşte despre respect faţă de reguli şi dialog intern, pentru a transforma USR-ul "într-un partid adevărat."
Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

"Realitatea este că suntem singurul partid cu adevărat de opoziţie. Noi suntem în opoziţie în Parlament, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în consiliile de sector, în toate oraşele şi comunităţile în care suntem prezenţi cu filiale", transmite, pe Facebook, deputatul Dan Barna, unul din cei doi aspiranţi la şefia USR,.

Potrivit deputatului, care în acest moment îşi dispută conducerea USR cu fostul ministru Vlad Alexandrescu, USR-ul este o mişcare ale cărei rădăcini sunt adânc înfipte în societatea civilă din România şi trebuie să îşi refacă legăturile cu societatea civilă.

"USR este o mişcare politică născută din protest, care ani de zile a rezistat presiunilor administraţiei publice, indiferent ce culoare politică a avut ea. O mişcare ale cărei rădăcini sunt adânc înfipte în societatea civilă din România.

În anii până la următoarele alegeri, trebuie să refacem această legătură organică cu societatea din care ne-am născut. Trebuie să reluăm lupta cu administraţia în numele oamenilor şi al comunităţilor", declară Barna.

Potrivit deputatului, USR are această resursă incredibilă care este capacitatea de a atrage oameni valoroşi din societate.

"Nici PSD, nici PNL nu pot face acest lucru. Sunt partide uzate morale, partide compromise, partide care învârt pe funcţii aceiaşi oameni şi aceleaşi obiceiuri.

USR poate să aducă alături oameni competenţi, oameni care au reuşit să facă ceva în viaţa lor, oameni din toate mediile sociale şi profesionale. Oameni care îşi doresc să schimbe ceva în vieţile lor şi în comunităţile în care trăiesc", susţine Barna.

"Respect faţă de reguli, dialogul intern şi extinderea, acestea sunt direcţiile principale pe care le propun în candidatura mea, ca să transformăm USR într-un partid adevărat.

Indiferent ce candidat va ieşi învingător la sfârşitul zilei, un lucru este cert - USR va avea un nou preşedinte şi USR va merge mai departe şi va continua să îşi facă treaba", concluzionează deputatul.

Reamintim că în cursa pentru şefia USR s-au înscris Dan Barna, Vlad Alexandrescu şi Cristian Seidler. Cel de al treilea s-a retras acuzând nereguli în organizarea congresului. Concret, Seidler a susţinut că regulile referitoare la organizarea Congresului nu au fost aplicate unitar la nivelul întregii ţări în sensul că desemnarea delegaţilor nu a fost făcută după aceleaşi reguli în toate organizaţiile formaţiunii.

La rândul său, Nicuşor Dan, fondatorul formaţiunii, a anunţat sâmbătă pe Facebook că a ales să nu participe la Congresul de alegere al unui nou lider, pentru că nu poate gira prin prezenţa sa "un congres viciat prin practici demne de PSD şi PNL".

Nicuşor Dan a mai acuzat că "există o uriaşă presiune pentru ca USR să-şi abandoneze misiunea" şi să "intre încet-încet în sistem".

Astăzi, la Poiana Braşov, votul pentru alegerea preşedintelui va începe la ora 12:30 şi va dura până la ora 14, rezultatele urmând să fie anunţate în intervalul orar 15:30-16:00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne