Luni, începe sesiunea a doua a Bacalaureatului

Candidaţii care nu au reuşit să ia examenul de Bacalaureat în sesiunile trecute sunt aşteptaţi de luni să mai încerce o dată. Sesiunea de toamnă 2012 va începe cu probele orale de limba română şi limba maternă.
Bacalaureat 2012, Liceul teoretic "C.A. Rosetti", Bucureşti (Andra Bădală / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
19.08.2012

Candidaţii care nu au reuşit să ia examenul de Bacalaureat în sesiunile trecute sunt aşteptaţi de luni să mai încerce o dată. Sesiunea de toamnă 2012 va începe cu probele orale de limba română şi limba maternă.

Elevii slab pregătiţi au avut posibilitatea să participe la şedinţe de meditaţii gratuite, organizate în şcoli în această vară. Iniţiativa nu s-a bucurat de prea mare succes pentru că s-au prezentat doar jumătate dintre elevii care se estima că vor veni la pregătire.

"La meditaţii, au venit cam şapte-opt elevi din fiecare clasă. Ne aşteptam la mai mulţi, însă partea bună este că aceste şedinţe de pregătire au fost organizate, iar profesorii au venit să facă pregătire cu elevii, chiar dacă este perioadă de concedii", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

La sesiunea de toamnă 2012 a Bacalaureatului s-au înscris aproape 100.000 de candidaţi care vor susţine probele în 304 centre de examen.

De luni până miercuri sunt programate probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, iar evaluarea competenţelor digitale va avea loc pe 23 şi 24 august.

Prima probă scrisă, la limba şi literatura română, se va desfăşura pe 27 august, iar pe 28 august va fi proba de limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului este programată pentru 29 august. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 31 august.

Pe 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate şi se vor putea depune contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 5 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor