Lumea tenisului ar putea suferi o adevărată revoluţie în următoarele luni şi ani

Potrivit The Athletic, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open se gândesc să creeze un circuit de tenis premium.
Simona a câştigat trofeul de la Roland Garros, primul Grand Slam al carierei (captură foto)
Mioara Stoica
30.11.2023

Lumea tenisului ar putea suferi o adevărată revoluţie în următoarele luni şi ani, care ar putea schimba complet istoria acestui sport. Potrivit publicaţiei The Athletic de marţi, 28 noiembrie, organizatorii celor patru turnee de Grand Slam din calendarul tenisului, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, au în vedere crearea unui circuit premium în cadrul tenisului mondial, care să cuprindă doar cele mai importante turnee din calendar.

Acest proiect ar include un calendar cu cele patru turnee de Grand Slam şi cele mai importante zece turnee rămase în calendar, cu accent pe turneele Masters şi WTA 1000.

Printre motivele care au statla baza posibilei creări a acestui circuit se numără plângerile jucătorilor de tenis cu privire la calendar, la accidentări, dar şi la distribuirea profiturilor între turnee şi jucători.

The Athletic relatează, de asemenea, că cele patru turnee de Gran Slam ar urma să dea mai multe detalii despre acest circuit premium în luna ianuarie a anului viitor, cu ocazia turneul de Grand Slam din Australia, deşi totul indică faptul că în cazul în care Top-100 din circuitele ATP şi WTA vor concura în acest calendar de turnee majore, o vor face timp de 32 de săptămâni pe an. Un calendar care ar putea include şi un prim turneu major în fiecare sezon în Arabia Saudită, înainte de Australian Open.

Un circuit premium care, aprioric, ar avea şi aprobarea ATP, aşa cum a dezvăluit preşedintele acesteia, Andrea Gaudenzi, în declaraţii făcute presei în timpul Nitto ATP Finals de la Torino. "Vrem să creştem produsul nostru premium şi am vorbit mult despre asta. Reducerea decalajului dintre Masters 1000 şi Grand Slam-uri este un lucru bun pentru toată lumea, există un decalaj mare acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor