Ludovic Orban: PNL se opune categoric tentativelor de oprire a luptei anticorupţie

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

"Partidul Naţional Liberal se opune categoric acestor tentative de oprire a luptei anticorupţie în România, acestor tentative de dezincriminare a conflictului de interese şi, în general, acestor tentative care încearcă să creeze un regim privilegiat pentru cei ce ocupă funcţii publice în viaţa politică,", a declarat marţi prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.

Declaraţiile liderului liberal vin în contextul în care Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urma să dezbată în cursul zilei de marţi un proiect legislativ iniţiat de cinci deputaţi, dintre care doi de la PSD, proiect ce vizează dezincriminarea unei serii de dispoziţii din sfera Conflictului de interese. Dezbaterile au fost amânate.

Dacă acest proiect va deveni act normativ, aleşii ţării îşi vor putea angaja rudele la cabinetele parlamentare fără a mai riscă vreo condamnare.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

În alocuţiunea pe acest subiect, Orban a subliniat că nu nu este admisibil ca premierul Ponta să dea declaraţii publice în favoarea luptei anticorupţie în timp ce parlamentarii PSD iniţiază legi anti-justiţie.

"Trag un semnal din nou către cel ce îşi aduce aminte că e preşedintele PSD numai din când în când, că are obligaţia morală să-şi aducă la ordin toţi parlamentarii care sunt iniţiatorii acestor nenorociri antijustiţie şi să-i determine să-şi retragă aceste iniţiative legislative, iar în caz contrar să-i dea afară din PSD.", a mai declarat Orban.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne