Lovitură pentru Sebastian Ghiţă. Procurorii DNA i-au respins cauţiunea

Pus sub control judiciar pe cauţiune, Sebastian Ghiţă a depus garanţii mobiliare şi imobiliare în contul celor 13 milioane de euro ceruţi de procurori, însă, se pare că nu au fost de ajuns.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus încă de săptămâna trecută garanţii mobile şi imobile în schimbul celor 13 milioane de euro cerute de agenţia anticorupţie. Procurorul DNA care instrumentează cazul nu a fost însă mulţumit pentru că, susţine el, garanţiile oferite de politician nu ar acoperi întreaga sumă.

Deputatul are termen până joi, 21 aprilie, să depună garanţii suplimentare. În caz contrar, procurorii anticorupţie pot formula o nouă cerere de reţinere şi arestare.

Reamintim că deputatul a fost pus sub control judiciar pe cauţiune la data de 31 martie, după ce Camera Deputaţilor a respins cererile privind reţinerea şi arestarea parlamentarului. Iniţial, Ghiţă trebuia să depună cauţiunea în data de 6 aprilie, însă a cerut şi obţinut prelungirea termenului.

Cauţiunea care i s-a cerut deputatului reprezintă, potrivit DNA, circa 10% din valoarea bunurilor şi lichidităţilor băneşti - cu excepţia terenurilor şi clădirilor neevaluate în bani - declarate de Ghiţă în ultima sa declaraţie de avere înregistrată la Parlamentul României.

Sebastian Ghiţă este acuzat de şantaj, cumpărare de influenţă, dare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne