Liviu Pop susţine că Iohannis şi opoziţia dinamitează credibilitatea ţării, nu abuzurile jandarmilor

Liviu Marian Pop.
Liviu Marian Pop. (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Preşedintele şi Opoziţia dinamitează credibilitatea ţării în afara ei iar după această campanie de şubrezire a imaginii ţării, României îi va lua ani să restabilească credibilitatea noastră în exterior, susţine senatorul PSD Liviu Marian Pop, într-o lungă postare pe Facebook dedicată protestului din 10 august.

În postarea sa - parte din ea identică cu una a europarlamentarului PSD Andi Cristea - Pop îl acuză pe Iohannis că a instigat la violenţe şi susţine că, dacă jandarmii - care, reamintim, au dispersat mulţimea înecând-o în nori de gaze şi au lovit cetăţeni - n-ar fi intervenit, lucrurile s-ar fi terminat mult mai grav.

"În ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violenţă din partea unor grupuri răzleţe de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu în spatele protestatarilor paşnici şi au încercat să determine masa de oameni să forţeze dispozitivele jandarmilor. Într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulţimea şi pentru a nu permite escaladarea violenţelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav. În toiul acţiunilor jandarmilor, preşedintele Iohannis a catalogat acţiunile jandarmilor ca fiind brutale. Preşedintele nu avea la acea oră informaţiile operative complete ca să se pronunţe atât de categoric pe acţiunile jandarmilor. Şi cu toate astea a făcut-o. De ce? Pentru a asmuţi şi mai mult valul protestatar", susţine Pop în postarea sa.

Fostul ministru al Educaţiei mai susţine că, începând cu 11 august, "Klaus Iohannis, dar şi alţi lideri politici din Opoziţie (Orban, Cioloş, Barna), au acuzat acţiunile Jandarmeriei, iar preşedintele a cerut Procuraturii Generale o anchetă pentru condamnarea abuzurilor jandarmilor", lucru care, apreciază Pop, echivalează cu antepronunţarea în legătură cu culpa unei instituţii înainte de finalizarea anchetei propriu-zise.

De asemenea, Pop mai acuză că, tot de pe 11 august, a fost declanşată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presă internaţională.

"S-au folosit diverse declaraţii ale unor reprezentanţi ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autorităţile din România. În realitate, aceste poziţii nu au fost unele oficiale.

Din 10 august şi până astăzi asistăm la încercarea de a distorsiona realitatea şi de a manipula opinia publică. Dorinţa de a veni la putere cu orice preţ este atât de mare, încât preşedintele şi Opoziţia dinamitează până şi credibilitatea ţării în afara ei. După această campanie de şubrezire a imaginii ţării, ne va lua ani să restabilim credibilitatea noastră în exterior", adaugă Pop.

Fruntaşul PSD mai susţine că formaţiunea sa n-a scăzut în sondaje, aşa cum scrie presa, ci "o astfel de guvernare nu doar că nu scade în sondaje, ea este în ascensiune!"

"Tot în aceste zile s-au vehiculat “informaţii” despre cum scade PSD în sondaje. Este o minciună sfruntată. Creşterea salariilor, noua lege a pensiilor, atragerea de investiţii, menţinerea creşterii economice peste media europeană – sunt doar câteva din lucrurile bune pe care le facem la guvernare. O astfel de guvernare nu doar că nu scade în sondaje, ea este în ascensiune! Aceasta este frica lui Klaus Iohannis şi a partidelor de Opoziţie. Şi asta este explicaţia politică a evenimentelor care au loc în prezent.

Manipularea a ajuns prea departe. Trebuie să ieşim să spunem adevărul. Altfel, manipularea şi minciuna vor avea câştig de cauză", concluzionează Pop.