Liviu Dragnea: Traseiştii politici de la PDL care sunt primiţi în PNL ar putea periclita USL

Liviu Dragnea, vicepremier în Guvernul României
Liviu Dragnea, vicepremier în Guvernul României (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
11.03.2013

Unitatea USL ar putea fi în pericol dacă se vor înmulţi în PNL transferurile de la PDL care să ducă la o apropriere a celor două formaţiuni, a declarat duminică seară vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, precizând că PSD luat decizia de a nu accepta migraţia politică.

"Nu cred că putem vorbi de o migraţie a pedeliştilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-aş fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulţi, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi dacă aceste cazuri se înmulţesc începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din judeţe. La Mehedinţi, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat domnul Stănişoară (...) E bine să ne gândim foarte serios când facem aşa ceva să ne gândim la unitatea USL că acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor", a precizat Dragnea la RTV.

Vicepremierul a afirmat că premierul Victor Ponta nu a avut cunoştinţă de trecerea lui Stănişoară la PNL şi a declarat că, spre deosebire de liberali, PSD a luat decizia ca "deocamdată" să nu accepte reprezentanţi ai PDL în partid.

"Dacă am fi dat şi noi drumul în partid să se facă racolări de la PDL, era posibil ca la congresul pe de acum din martie să nu mai aibă participanţi (...) vin peste tot, şi la nivel de comune şi oraşe şi judeţe", a mai declarat Liviu Dragnea.

În plus, Dragnea a mai susţinut că o eventuală decizie a PNL de a intra în Partidul Popular European va însemna o apropriere de PDL, ceea ce pentru PSD va fi foarte greu de acceptat. "Noi vom fi într-o poziţie foarte delicată, pentru că o apropriere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL", a precizat social-democratul.

Politicianul a mai declarat că este preocupat de modul în care se va poziţiona PNL ca formaţiune guvernamentală, motiv pentru care va exista o discuţie între liderii USL pe această temă.

"E valabil şi pentru noi şi pentru colegii liberali şi pentru colegii de la PC, să ne gândim foarte serios dacă vrem să rupem USL sau dacă vrem să-l păstrăm. Dacă vrem să facem ceva în ţara asta în următorii patru ani, cel puţin până în 2016, când putem discuta de crearea a doua blocuri politice stânga-dreapta (...) sau dacă vrem ca România să fie în continuare în balta asta politică în care a fost până acum", a mai susţinut Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor