Crin Antonescu, despre o eventuală alianţă cu PDL: Până în 2016, sub nicio formă

Conferinţă de presă la sediul PNL , Crin Antonescu şi Mihai Stănişoară. În imagine, Crin Antonescu, preşedintele PNL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
06.03.2013

Crin Antonescu, liderul PNL, a precizat miercuri că nu vede posibilă o alianţă cu PDL mai devreme de anul 2016, anul în care au loc alegeri parlamentare. Politicianul a mai afirmat că există în prezent încă "multe lucruri foarte serioase şi importante de netrecut" în relaţia cu democrat-liberalii.

Jurnaliştii l-au întrebat pe Crin Antonescu miercuri cum comentează afirmaţia liderului PDL, Vasile Blaga, despre o viitoare alianţă între PNL şi PDL.

"Nu se poate pune şi nu se va putea pune sub nicio formă, cel puţin până în 2016 până la scandenţa acestui contract între noi şi alegători, problema vreunei alte alianţe pe care PNL să o încheie. Împărtăşesc în jumătate aprecierea domnului Vasile Blaga, dacă e vorba de nişte programe ideologic de dreapta sigur că există o anumită compatibilitate. Există încă multe alte lucruri, foarte serioase, foarte importante şi de netrecut, care ne despart de PDL, aşa cum este el în acest moment", a declarat Crin Antonescu.

Cu o zi înainte, liderul PDL Vasile Blaga declarase că i se pare "foarte firească" o alianţă cu PNL, însă exclude o colaborare cu Dan Diaconescu, iar referitor la o variantă de guvernare cu social-democraţii a precizat că "în politică niciodată nu poţi să spui nu", deşi în 2009 s-a opus unei alianţe cu PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor