Ponta şi Oprea încearcă să liniştească apele în PSD. "Ne consultăm ca doi prieteni şi parteneri"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

În mijlocul tensiunilor din PSD, a discuţiilor despre aparenta trădare a UNPR şi o posibilă ieşire de la guvernare, premierul Victor Ponta şi Gabriel Oprea au ieşit să liniştească apele.

De când a fost desemnat premier interimar, şeful UNPR Gabriel Oprea, a dat semne că are o agendă diferită de cea a social-democraţilor - susţinerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE şi votul pentru Strategia Naţională de Apărare - fapt ce a provocat nelinişte în tabăra social-democraţilor.

Lideri cu greutate din PSD, Liviu Dragnea şi Marian Oprişan, i-au cerut lui Victor Ponta să se întoarcă de urgenţă în ţară pentru a rezolva problemele apărute de la schimbarea de optică a UNPR. Dragnea chiar a trecut la ameninţări avertizând că, dacă UNPR îl va susţine pe MRU la şefia SIE, "atunci probabil că vom întra într-o altă etapă de colaborare".

"Mie îmi place că UNPR, repet, au fost foarte corecţi şi sunt foarte corecţi în continuare în ceea ce eu cred că, pentru PSD, e totuşi cel mai important lucru: cum guvernăm. Că noi stăm încă - până ne-or da jos cum ne-or da jos, suntem încă la guvernare - şi oamenii vor să vadă salarii, pensii, măsuri economice. (...) UNPR şi domnul Gabriel Oprea au fost nişte aliaţi absolut corecţi după ce am format Guvernul, au fost fără ezitare şi sunt convins că o vor face în continuare.

Eu şi domnul Oprea ne consultăm ca doi prieteni şi parteneri pe toate problemele guvernamentale. Am discutat în fiecare zi despre tot ce ţine de guvernare şi am încredere că îşi face foarte bine treaba. UNPR şi ALDE sunt partenerii ‪‎PSD‬, indiferent de votul privind şefia SIE", a declarat duminică seară, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, Victor Ponta.

În ceea ce priveşte ameninţarea lui Dragnea, premierul a explicat că este de înţeles că nu îi place ce se întâmplă, însă el este mulţumit de cei din UNPR care "au fost şi sunt foarte corecţi".

Şeful PSD a subliniat că nu are nicio problemă cu decizia celor de la UNPR de a-l susţine pe MRU la şefia SIE atât timp cât ei "au fost nişte aliaţi absolut corecţi în tot ceea ce a ţinut de guvernare. Despre lucruri din afara guvernării avem opţiuni diferite. E un lucru pe care îl respect. PSD nu e stăpânul UNPR. Suntem doar parteneri".

"PNL a votat în 2012 pentru căderea guvernului Ungureanu şi acum ne explică ce bun este MRU. Sunt total neserioşi! Decizia ‪‎PSD‬ este de a nu vota cu Mihai Răzvan Ungureanu", a adăugat liderul social-democaraţilor.

Cât despre revenirea sa urgentă în ţară, premierul Ponta a anunţat că sâmbătă a fost la doctor şi "am maxim două săptămâni în care nu pot pune piciorul jos, în maxim două săptămâni vin la Guvern pe picioarele mele, nu cu scaun cu rotile, cârje sau alte lucruri (aluzie la declaraţiile lui Marian Oprişan - n.r.)".

La rândul său, Gabriel Oprea a explicat că este normal ca Liviu Dragnea, "un om serios" cu care susţine că este prieten, să îşi susţină punctul de vedere, însă partidul său este consecvent.

"Pe problema securităţii naţionale îl susţinem pe preşedintele României. L-am susţinut pe Iohannis pentru 2% la sută din PIB-ul pentru armată, l-am susţinut pentru strategia de apărare l-am susţinut la numirea lui Hellwig. Din principiu am spus că-l susţinem şi pentru nominalizarea la SIE. Partenerii noştri ştiu. Nu ne retragem cuvântul".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne