Liviu Dragnea, candidat unic la şefia PSD

A început şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD în care se decide dacă Şerban Nicolae şi Daniel Savu vor putea să candideze pentru cea mai înaltă funcţie în partid.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE. Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat o singură candidatură pentru preşedinţia formaţiunii, cea a preşedintelui interimar Liviu Dragnea. Ceilalţi doi pesedişti care îşi doreau să intre în cursă, Şerban Nicolae şi Daniel Savu, nu au întrunit condiţiile din regulamentul de organizare a alegerilor interne, informează Agerpres.

* * *

În cadrul şedinţei de miercuri a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, organizată la Palatul Parlamentului, urmează să fie validate candidaturile pentru funcţia de preşedinte al partidului.

În cursă s-au înscris trei membri PSD - Liviu Dragnea, Şerban Nicolae şi Daniel Savu. Potrivit Agerpres, candidaturile trebuie să respecte mai multe criterii printre care o declaraţie pe propria răspundere, recomandare din partea organizaţiei judeţene şi minim patru recomandări din partea altor organizaţii judeţene.

Se pare că Şerban Nicolae şi Daniel Savu nu beneficiază de susţinerea a cel puţin 5 organizaţii judeţene, astfel că, cel mai probabil, colegilor lor din ExN nu vor accepta o derogare de la regulament.

Mai mult, potrivit secretarului general al partidului, citat de Hotnews, Liviu Dragnea are în acest moment susţinerea din partea a 39 de organizaţii judeţene (din 42) şi a cinci organizaţii dintre cele şase ale sectoarelor Capitalei.

Noul şef al PSD urmează să fie ales pe 11 octombrie la un Congres la care vor lua parte toţi cei peste jumătate de milion de membri ai partidului. Ulterior, pe 18 octombrie, va avea loc un congresul extraordinar în cadrul căruia vor fi aleşi preşedintele executiv şi vicepreşedinţii formaţiunii.