Veste bună pentru bucureşteni. Nu vor îngheţa la iarnă, promite primarul interimar al Capitalei

Primarul interimar al Capitalei dă asigurări că bucureştenii nu vor rămâne fără căldură şi apă caldă la iarnă.
Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan-Marin.
Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan-Marin. (CeRe)

Locuitorii Capitalei vor avea căldură şi apă caldă în această iarnă furnizate de către RADET, municipalitatea urmând să pună la dispoziţia ELCEN banii necesari pentru a plăti furnizorii, a dat asigurări, miercuri, primarul general interimar, Ştefănel Marin, informează Agerpres.

Edilul a explicat că ELCEN are anumite datorii către distribuitorii săi şi trebuie achitate până la un termen, dar aceeaşi problemă o are şi RADET, unde sunt "datorii istorice provenite din perioada mai multor mandate de primari generali", motiv pentru care s-a convenit să fie prioritizate datoriilor.

"Bucureştenii trebuie şi garantez că vor primi căldură şi apă caldă în această iarnă. (...) Ne aflăm în acest moment cu bugetul pe masă, la rectificare, de unde voi reuşi să scot anumite sume de bani pentru a le aloca către RADET. Sunt în discuţii şi urmează să le analizăm la nivel guvernamental suma care va fi dislocată din buget pentru ajutorul de încălzire, iar semnalele sunt pozitive şi mai există în exerciţiul bugetar pe trimestrul IV suma alocată pentru RADET, într-un cont escrow din care ELCEN va reuşi să îşi tragă banii pentru a-şi plăti furnizorii. Deci, în acest moment, vreau ca eu şi toată administraţia să transmit un mesaj foarte clar, nu se va întâmpla ca bucureştenii să nu beneficieze de apă caldă şi căldură, este exclus aşa ceva", a declarat Ştefănel Marin, în cadrul şedinţei CGMB.

Primarul a anunţat că va avea în această săptămână o întâlnire şi cu premierul Victor Ponta pentru a discuta punctual pe marginea acestui subiect. În opinia acestuia, suma de 450 milioane lei anunţată de ELCEN că ar fi datoria RADET nu este chiar cea reală.

Guvernul poate acorda sprijin pentru asigurarea agentului termic în Capitală, dar soluţia la această problemă o reprezintă o decizie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti legată de RADET, a declarat marţi premierul Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne