Liga I. FCSB câştigă în deplasarea făcută la Academica Clinceni

Formaţia din Capitală pare să îşi revină după rezultatele negative din actuala stagiune care au adus-o în zona ruşinoasă a clasamentului Ligii I, înregistrând o nouă victorie, la scor frumos, în faţa formaţiei Academica Clinceni, scor final 3-0 (1-0).
Academica Clinceni - FCSB 0-3 în etapa a 11-a a Ligii I de fotbal.
Academica Clinceni - FCSB 0-3 în etapa a 11-a a Ligii I de fotbal. (FCSB/facebook)

FCSB a ieşit învingătoare din confruntarea cu Academica Clinceni desfăşurată, duminică, pe Stadion ''Ion Comşa'' din Călăraşi, într-un meci din etapa a 11-a a Ligii I de fotbal.

Vicecampioana a reuşit să puncteze de trei ori în poarta gazdelor, scor 3-0 (1-0), graţie inspiraţiilor lui Florin Tănase (10), Florinel Coman (65) şi Olimpiu Moruţan (80).

Gruparea bucureşteană a controlat partida imediat după fluierul de start al arbitrului clujean Horaţiu Mircea Feşnic, balonul circulând frumos şi mult la roş-albaştri care au ameninţat de mai multe ori poarta adversară, scorul putând lua proporţii uriaşe dacă Florinel Coman (14, 27) şi Valentin Creţu (87) nu luau la ţintă stâlpul porţii.

A fost o evoluţie încântătoare a formaţiei pregătite de Bogdan Vintilă, care au întâmpinat rezistenţă mărită din partea gazdelor doar în ultima parte, pe finalul timpului regulamentar de joc, acestea fiind chiar foarte aproape de golul de onoare în minutul 82 prin George Merloi, dar bara porţii a stat în calea fericirii celui din urmă.

FCSB este pe 8 acum în Liga I, cu 14 puncte, la un singur punct de play-off (trei victorii şi un egal în ultimele patru etape).

Academica se află pe 13 în clasament, ultimele patru etape fiind fără eşec (trei egaluri şi o victorie).

Echipele de start:

Clinceni: Valceanu - G. Matei, Chatziterzoglou, Patriche, Dobrescu - Cebotaru, Deretti - Fl. Achim, A. Popescu, B. Ilie - Vojtus.
Rezerve: M. Oliveira, An. Rauta, P. Pirvulescu, B. Barbu, Buziuc, Merloi, Nsiah.
Antrenor: Ilie Poenaru.

FCSB: Balgradean - V. Cretu, Planic, I. Cristea, Pantiru - Ov. Popescu, Oaida, F. Tanase - D. Man, Hora, Fl. Coman.
Rezerve: T. Niga, Cr. Manea, Gnohere, Morutan, Moutinho, I. Vina, Chorbadzhiyski.
Antrenor: Bogdan Vintila.

Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Bogdan Gheorghe (Bucureşti); arbitru de rezervă: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea)
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) - CCA, Bogdan Buhuş (Bârlad) - LPF