FC Botoşani a scos-o din competiţie pe campioana CFR Cluj, după loviturile de departajare

Botoşănenii au surprins după eliminarea campioanei României din lupta pentru optimile de finală ale Cupei României, un duel aprig şi foarte plăcut, câştigătoarea fiind decisă abia după executarea loviturilor de departajare.
FC Botoşani - CFR Cluj 4-2 după loviturile de departajare, în optimile de finală ale Cupei României la fotbal.
FC Botoşani - CFR Cluj 4-2 după loviturile de departajare, în optimile de finală ale Cupei României la fotbal. (Fotbal Club Botoşani/facebook)

FC Botoşani a obţinut biletele pentru optimile de finală ale Cupei României la fotbal după un meci greu susţinut pe teren propriu, miercuri seara, în faţa unei echipe în mare formă din primul eşalon competiţional fotbalistic de la noi din ţară. CFR Cluj, campioana ediţiei trecute, a fost cea care a căzut victimă grupării moldovene, care a pierdut la loviturile de departajare cu scorul de 4-2.

După primele 90 de minute regulamentare în care scorul a fost egal, 2-2 (1-0), dar şi după minutele de prelungire în care tabela de marcaj a rămas nemodificată, soarta celor două combatante a fost decisă de la punctul cu var al careului de şaisprezece metri.

Gazdele au fost cei care au deschis primii scorul prin nord-macedoneanul Stefan Askovski (min. 37), după ce în prealabil oaspeţii au fost nevoiţi să joace în zece oameni după eliminarea lui Mihai Bordeianu (min. 31 - fost jucător al botoşănenilor). Campioana a replicat abia după ieşirea de la vestiare, marcând de două ori la diferenţă de cinci minute prin Cătălin Golofca (55), respectiv Andrei Burcă (60) - (tot fost jucători la Botoşani).

Echipa antrenată de Marius Croitoru a reuşit să trimită partida în prelungiri graţie golului egalizator care a purtat semnătura lui Jonathan Rodriguez, cel din urmă asumându-şi curajos răspunderea de a executa un penalty în min. 81, după un fault comis de Mike Cestor asupra lui Alexandru George Cîmpanu.

Destinul celor două combatante a fost până la urmă decis după loviturile de departajare: pentru gazde au transformat Jonathan Rodriguez, Juan Bautista Cascini, Leonel Pierce şi Marcel Holzmann, singurul care a ratat fiind Cîmpanu, în timp ce pentru CFR au înscris Andrei Mureşan şi Damjan Djokovic, iar Luis Aurelio şi Sebastian Mailat au ratat.

În optimi s-au mai calificat Dinamo Bucureşti, Astra Giurgiu, Academica Clinceni, FC Voluntari, FC Hermannstadt, Universitatea Craiova, echipele de liga a doua Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti şi CS Mioveni, precum şi formaţiile de liga a treia Foresta Suceava şi Metalul Buzău.

FC Botoşani - CFR Cluj 2-2 (1-0, 2-2), după prelungiri; 4-2, la loviturile de departajare, Stadion Municipal - Botoşani
Au marcat: Stefan Askovski (37), Jonathan Rodriguez (81 - penalty), respectiv Cătălin Golofca (55), Andrei Burcă (60).
Au executat în ordine loviturile de departajare: Jonathan Rodriguez 1-0 (gol), Andrei Mureşan 1-1 (gol), Alexandru George Cîmpanu 1-1 (ratare - şut peste poartă), Damjan Djokovic 1-2 (gol), Marcel Holzmann 2-2 (gol), Luis Aurelio 2-2 (ratare - bară), Juan Bautista Cascini 3-2 (gol), Sebastian Mailat 3-2 (ratare - şut peste poartă), Leonel Pierce 4-2 (gol).
Cartonaş roşu: Mihai Bordeianu (CFR, 31).
Arbitru: Andrei Florin Chivulete; arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac, Valentin Avram (toţi din Bucureşti); arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare)
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) - CCA, Aurel Ionescu (Bucureşti) - FRF

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport