Simona Halep în formă maximă la Beijing! Trece lejer de Rebecca Peterson în primul tur

Halpe a obţinut o primă victorie la competiţia chineză, un început perfect a reprezentantei noastre, care a spulberat-o în două seturi pe tensimana suedeză cu scorul de 6-1, 6-1.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Simona Halep (28 ani, 6 WTA) şi-a început perfect parcursul la turneul WTA Premier Mandatory “China Open“, de la Beijing, cu o victorie în faţa sportivei din Suedia, Rebecca Peterson (24 ani, 53 WTA).

Românca care venea după abandonul din turul trei de la Wuhan la scorul de 4-5 în primul set cu Elena Rybakina din cauza unor dureri apărute la spate, a arătat o formă maximă pe arena Lotus din capitala Chinei, impunându-se clar, un meci abordat cu multă siguranţă de fosta lideră mondială, care s-a terminat după doar 71 de minute de joc cu scorul de 6-1, 6-1.

Aceasta este a doua înfrângere suferită de sportiva scandinavă în faţa constănţencei după Bastad 2013 (6-4, 6-0).

Jocul a fost unul frumos. Cu o diferenţă vizibilă de clasă, Simona a evoluat impecabil, inteligent. Cu un timing perfect şi foarte lucidă şi-a surprins adversara punând-o în dificultate mai ales pe contre. Peterson s-a agitat în zadar. Punctele în faţa fostei lidere WTA nu se câştigă uşor, astfel că aceasta din urmă a fost obligată să rişte mai mult, soluţie care i-a adus mai multe greşeli în joc.

Simona a întâmpinat o rezistenţă crescută din partea oponentei doar în setul doi, aceasta descurcându-se mai bine şi ridicând puţine probleme după o discuţie cu antrenorul său, dar fără a putea întoarce însă rezultatul de pe tabela de marcaj. Jucătoarea de la malul Mării Negre şi-a continuat liniştită drumul spre câştigarea partidei.

Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 41.625 dolari, respectiv 65 de puncte WTA. În continuare ea o va înfrunta pe învingătoarea din partida care le opune pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 39 WTA) şi americanca Bernarda Pera (24 ani, 81 WTA).