Liga I. CFR Cluj, pas greşit în lupta pentru titlu! A remizat cu Universitatea Craiova

Formaţia din Gruia a obţinut doar un punct din duelul cu Universitatea, sâmbătă seara, în etapa a 24 a campionatului intern, după ce a fost egalată dramatic în minutele adiţionale (90+6). Dan Petrescu este răvăşit de acest rezultat.
Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-1, în etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)
Marius Drăgoi
06.02.2022

Vicecampioana României, FCSB are şansa, duminică, de la ora 19:55, pe Arena Naţională din Bucureşti, în urma duelului cu U Craiova 1948, să reducă decalajul de puncte faţă de liderul CFR Cluj, după ce aceasta din urmă s-a împiedicat de cealaltă grupare din Bănie, CSU Craiova, pe stadionul ''Ion Oblemenco''.

Echipa pregătită de fostul internaţional Dan Petrescu a fost urmărită de ghinion, sâmbătă seara, pierzând cele trei puncte ale etapei a 24-a a campionatului intern, după ce gazdele au reuşit miraculos să restabilească egalitatea chiar înaintea fluierului de final al arbitrului.

Clujenii au deschis scorul în debutul primei reprize prin Claudiu Petrila (14), cu un şut superb de la aproape de 25 metri, iar craiovenii au egalat prin brazilianul Gustavo (min. 90+6), care a trimis în plasa porţii mingea respinsă de portarul Cristian Bălgrădean.

De menţionat că CFR a încheiat partida cu doi oameni mai puţin, căpitanul Mario Camora fiind eliminat în min. 85, pentru al doilea cartonaş galben, iar portarul Bălgrădean în min. 90+8, pentru proteste.

„Ce mai pot să spun dacă suntem egalaţi în ultimul minut pentru al treilea meci consecutiv. S-au schimbat toate. Într-un campionat n-am făcut niciun egal şi acum… Craiova a jucat bine. Nu aveam voie să luăm aşa gol, nu aveam voie să luăm cartonaş roşu. S-au făcut multe greşeli. Am simţit o stare de oboseală, Camora nu s-a antrenat. Craiova a început extraordinar în repriza secundă, n-au mai stat sus şi au avut ocazii foarte multe.

La ora asta n-am ce să reproşez la nimeni nimic. Sunt prea supărat. Aş vrea să vorbesc în altă zi despre meci. Acum noi trebuie să plecăm pentru că peste două zile avem meci. Mulţumim celor care ne-au făcut programarea. Cum poţi pune meciul marţi când noi am terminat meciul duminică. N-am timp să mai vorbesc despre acest meci. Sunt foarte, foarte trist. Am jucat împotriva unei echipe foarte bune. Şase minute de prelungire mi s-a părut cam mult. Dar nu mai avem ce spune când iei gol în ultima fază. N-am ce să-i reproşez lui Haţegan.

Noi jucăm peste două zile, vi se pare corect? Camora şi Bălgrădean sunt suspendaţi, avem multe accidentări. Să vedem ce prim 11 găsim. Meciul de marţi va fi foarte greu pentru că UTA azi a câştigat. Cred că obiectivul Craiovei e să se califice în play-off, apoi să se gândească la titlu. Problemele financiare nu ar trebui să fie o scuză pentru jucătorii mei. Pentru că noi tot ne vom primi banii”, a declarat antrenorul cefereului Dan Petrescu la finalul meciului.

Cred că e un punct câştigat cu foarte multă muncă. Din păcate, nu am reuşit să marcăm şi la celelalte ocazii pe care le-am avut. Am început bine, am avut o ocazie foarte bună a lui Ivan, care a marcat cu Sepsi dintr-o poziţie mai grea, acum, probabil, a fost mai lejer când a primit mingea.

Mă bucură atitudinea jucătorilor, pentru că este greu, avem mulţi jucători accidentaţi, multe probleme de lot. Am avut cinci-şase jucători U21, l-am avut pe Conte care vine după o pauză foarte lungă şi a trebuit să-l luăm pe bancă. Îl avem pe Koljic suspendat.

Sper să revină jucătorii şi să ne montăm să câştigăm primele trei puncte. Avem nevoie de puncte, nu este nicio presiune, presiunea este pe mine. Întotdeauna le-am spus jucătorilor că voi ieşi în faţă şi îi voi apăra.

Nu am făcut ceva la pauză. CFR, în prima repriză, a marcat un gol şi a mai avut o ocazie la Omrani. Noi am avut ocazii, a fost faza lui Koljic şi momente pe care trebuia să le fructificăm mult mai bine.

Eu ştiu ce muncesc zi de zi, ce fac zi de zi, ce se întâmplă la antrenamente, dar la final de săptămână avem nevoie de jucători cu experienţă”, a comentat la rândul său Laurenţiu Reghecampf, antrenorul din Bănie.

Universitatea, cu o singură victorie în ultimele zece etape, cinci egaluri şi patru eşecuri, este pe 5 cu 36 de puncte.

CFR, neînvinsă de 12 etape, este lider cu 60 de puncte, cu un avans de nouă puncte faţă de urmăritoarea FCSB.

FCSB , fără Anton Petrea pe banca tehnică după ce a fost confirmat pozitiv la virusul Wuhan, joacă diseară cu Universitatea, are astfel şansa să reducă din diferenţă.

În tur, CFR s-a impus cu 1-0.

Universitatea Craiova - FC CFR 1907 Cluj 1-1 (0-1), Stadion ''Ion Oblemenco'' - Craiova
Au marcat:
Gustavo Di Mauro Vagenin (90 6), respectiv Claudiu Petrila (14).
Cartonaşe roşii: Mario Camora (CFR, 85), Cristian Bălgrădean (90 8).
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Ferencz Tunyogi (Zalău); arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti)
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) - CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) - LPF

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor